×

Cum să obții extrasul de carte funciară în mod simplu și rapid

Cum să obții extrasul de carte funciară în mod simplu și rapid

Cum să obții extrasul de carte funciară în mod simplu și rapid

Dacă ești interesat să obții extrasul de carte funciară pentru un anumit imobil sau teren, există câțiva pași simpli pe care îi poți urma pentru a obține aceste informații într-un mod rapid și eficient.

1. Verifică legislația: Înainte de a solicita un extras de carte funciară, asigură-te că ești familiarizat cu prevederile Legii 7/1996 privind cadastrul și publicitatea imobiliară. Aceasta reglementează existența Registrului de Carte Funciară și stabilește procedurile pentru obținerea informațiilor dorite.

2. Accesează Registrul Cadastral și de Carte Funciară: În fiecare unitate administrativ-teritorială există un registru de carte funciară. Poți accesa acest registru și solicita informațiile dorite cu privire la un anumit imobil sau teren. Asigură-te că ai la îndemână datele de identificare ale proprietății, cum ar fi adresa sau numărul cadastral.

3. Completează cererea: Pentru a obține extrasul de carte funciară, vei trebui să completezi o cerere oficială. Asigură-te că furnizezi toate informațiile necesare și că semnezi cererea în mod corespunzător.

4. Plătește taxa: Pentru eliberarea extrasului de carte funciară, va trebui să plătești o taxă stabilită conform tarifelor aprobate de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Verifică Anexa nr. 1 a Ordinului nr. 39/2009 pentru a afla prețul exact.

5. Așteaptă eliberarea extrasului: După ce ai depus cererea și ai plătit taxa, va trebui să aștepți ca extrasul de carte funciară să fie eliberat. Durata de procesare poate varia în funcție de volumul de solicitări și de procedurile interne ale registrelor de carte funciară.

6. Verifică informațiile: Odată ce ai primit extrasul de carte funciară, asigură-te că verifici cu atenție informațiile furnizate. Verifică numele proprietarului, statutul proprietății, eventualele litigii sau ipoteci asociate cu imobilul sau terenul în cauză.

În concluzie, obținerea extrasului de carte funciară poate fi un proces simplu și rapid dacă urmezi acești pași. Asigură-te că ești informat cu privire la legislația în vigoare și că completezi corect cererea. Cu aceste informații la îndemână, vei putea lua decizii informate și vei avea o înțelegere clară a situației unui anumit imobil sau teren.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul