×

Consilierii PNL și PSD din Consiliul General resping propunerea de majorare a amenzilor pentru tăierea ilegală a copacilor.

Consilierii PNL și PSD din Consiliul General resping propunerea de majorare a amenzilor pentru tăierea ilegală a copacilor.

Consilierii PNL și PSD resping majorarea amenzilor pentru tăierea ilegală a copacilor în Consiliul General

În cadrul ședinței Consiliului General al Municipiului București, consilierii PNL și PSD au respins propunerea de majorare a amenzilor pentru tăierea ilegală a copacilor, de la 100 la 5.000 de lei pentru persoane fizice. Această decizie vine în contextul în care Bucureștiul a pierdut zeci de hectare de spațiu verde din cauza tăierilor ilegale efectuate de dezvoltatorii imobiliari.

Argumentele pentru majorarea amenzilor

Inițiativa de majorare a amenzilor a fost susținută de primarul general Nicușor Dan și de consilierul general USR, Ana Ciceală, care au subliniat necesitatea impunerii unor sancțiuni mai aspre pentru cei care încalcă legislația privind protecția mediului în ceea ce privește tăierea ilegală a copacilor. Ana Ciceală a evidențiat faptul că amenda actuală, de doar 25 de lei pentru tăierea ilegală a unui arbore, este derizorie și nu descurajează practicile ilegale.

Motivația respingerii propunerii

Consilierii PNL și PSD au argumentat respingerea propunerii prin faptul că existau neclarități în ceea ce privește diferențierea între tipurile de tăieri sau toaletări, solicitate de primarii de sector. Aceștia au menționat că este necesară o armonizare a proiectului cu dorințele primarilor de sector și că discuțiile tehnice vor continua pentru a ajunge la un consens.

Reacții și viitorul propunerii

Deși propunerea de majorare a amenzilor pentru tăierea ilegală a copacilor a fost respinsă la vot, susținătorii măsurii promit să continue demersurile pentru impunerea unor sancțiuni mai drastice pentru cei care încalcă legislația privind protecția mediului în București. Așteptările sunt ca discuțiile tehnice să ducă la o armonizare a proiectului cu toate părțile implicate, pentru a proteja spațiile verzi din capitală.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul