×

Calendarul oficial pentru Sesiunea Specială a examenului de Bacalaureat 2024 a fost aprobat cu o lună înainte de înscrieri.

Calendarul oficial pentru Sesiunea Specială a examenului de Bacalaureat 2024 a fost aprobat cu o lună înainte de înscrieri.

Calendarul oficial pentru Sesiunea Specială a examenului de Bacalaureat 2024 a fost recent aprobat, stabilind date importante pentru absolvenții de liceu implicați în competițiile internaționale.

Data și desfășurarea examenului

Sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2024 va avea loc în perioada 7 mai – 4 iunie, conform unui ordin publicat în Monitorul Oficial. Înscrierile pentru candidați sunt programate între 7 și 10 mai, oferindu-le timp să se pregătească pentru probele care îi așteaptă.

Probele scrise și orale

Calendarul oficial stabilește că prima probă scrisă, cea la Limba și Literatura Română, va avea loc pe 21 mai. Ulterior, probele la Matematică sau Istorie, proba la alegere a profilului și specializării, precum și proba scrisă la limba maternă pentru elevii din limbile minorităților naționale, se vor desfășura în zilele următoare.

Evaluările competențelor lingvistice de comunicare orală și într-o limbă de circulație internațională sunt programate pentru sfârșitul lunii mai, iar competențele digitale ale candidaților vor fi evaluate pe 29 mai.

Rezultate și contestații

Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 31 mai, iar candidații vor avea posibilitatea să depună contestații în aceeași zi. Acest aspect este esențial pentru transparența și corectitudinea procesului de evaluare a elevilor.

Organizare și desfășurare

Probele vor avea loc în centre de examen din județul Prahova, conform prevederilor din actul normativ. Comisia județeană de bacalaureat a Inspectoratului Școlar Județean Prahova va avea responsabilitatea de a nominaliza unitățile de învățământ – centre de examen și centre zonale de evaluare pentru sesiunea specială a examenului de Bacalaureat 2024.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul