×

Cioloș acuză ministrul Agriculturii de neglijență în discuțiile de la Bruxelles

Cioloș acuză ministrul Agriculturii de neglijență în discuțiile de la Bruxelles

Cioloș acuză ministrul Agriculturii de neglijență în discuțiile de la Bruxelles

Fostul comisar european pentru agricultură, Dacian Cioloș, a acuzat ministrul Agriculturii, Florin Barbu, de neglijență în gestionarea discuțiilor de la Bruxelles. Potrivit lui Cioloș, ministrul nu a reușit să aducă cererile fermierilor români la masa discuțiilor cu ceilalți miniștri din Consiliul European.

Într-un comunicat de presă, Cioloș a criticat faptul că, în loc să se ocupe de problemele ridicate de agricultorii români, ministrul Barbu a ales să ceară demisia comisarului european pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski. Cioloș a solicitat explicații cu privire la ce a spus ministrul Agriculturii la Bruxelles și care au fost reacțiile celorlalți miniștri.

De asemenea, Cioloș a propus premierului Marcel Ciolacu să discute cu ministrul revoluționar de la Agricultură pentru a clarifica situația. El a subliniat faptul că experiențele de vânătoare și pescuit ale premierului nu îl ajută să înțeleagă politici publice în domeniul agriculturii.

În replică, Florin Barbu a anunțat că va cere demisia comisarului european pentru Agricultură în cadrul Consiliului de Miniștri. El a susținut că România a obținut susținerea a 15 state membre ale Uniunii Europene în privința derogărilor de la regulamentul GAEC 7 și 8. Barbu a declarat că, în cazul în care nu se rezolvă această problemă, va cere demisia comisarului european pentru că acesta nu respectă votul dat de cele 15 state.

În contextul acestei dispute, fermierii români se confruntă cu pierderi semnificative, producătorii de carne de vită estimând că pierd aproximativ 1.000 de lei pe cap de animal. Aceștia solicită sprijinul autorităților pentru a rezolva situația și a proteja industria agricolă.

Situația discuțiilor de la Bruxelles rămâne tensionată, iar fermierii români așteaptă soluții concrete pentru problemele lor.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul