×

Cât costă darul de nuntă în 2024?

Cât costă darul de nuntă în 2024?

Costul darului de nuntă în 2024

Organizarea unei nunți în 2024 devine o provocare financiară

Planificarea unei nunți în anul 2024 a devenit o adevărată provocare financiară pentru miri. Costurile tot mai mari pentru serviciile legate de nuntă îi determină pe miri să facă alegeri atente, astfel încât să poată menține evenimentul într-un buget rezonabil.

Creșterea semnificativă a costurilor pentru serviciile de nuntă

Comparativ cu acum cinci ani, costurile pentru serviciile legate de nuntă au crescut semnificativ. Potrivit reprezentanților din industrie, prețurile pentru serviciile de nuntă, de la meniuri sofisticate la servicii de înaltă calitate, au înregistrat creșteri de peste 50%. Această creștere a determinat majoritatea cuplurilor să opteze pentru nunți mai intime, cu un număr mai mic de invitați, pentru a putea gestiona mai ușor costurile.

Nunți cu un număr restrâns de invitați

Dacă în urmă cu doi ani, evenimentele private aveau în medie 100 de persoane, acum mulți miri preferă nunți mai mici, adaptându-se la noile realități financiare. Această schimbare în preferințele cuplurilor vine ca o consecință a creșterii costurilor pentru organizarea nunții.

Creșterea valorii darurilor de nuntă

O altă schimbare notabilă în ceea ce privește nunțile din 2024 este creșterea valorii darurilor oferite mirilor. Conform unei reguli nescrise, suma lăsată ca dar ar trebui să fie dublul prețului mâncării și băuturii per invitat. Cu toate acestea, suma variază în funcție de regiunea țării.

Regiunea Muntenia

În Muntenia, darul de nuntă se situează între 1.200 și 1.500 de lei pentru un cuplu.

Regiunea Oltenia

În Oltenia, tradițiile indică o sumă între 1.000 și 1.600 de lei pentru darul de nuntă.

Regiunile Moldova și Transilvania

În Moldova și Transilvania, valorile darurilor de nuntă sunt similare, variind între 1.000 și 1.800 de lei.

Regiunea Dobrogea

Dobrogea impune un plafon de 1.500 de lei pentru darurile de nuntă.

Regiunea Bucovina

În Bucovina, suma darurilor de nuntă se apropie de 1.700 de lei. Totuși, pentru invitații foarte apropiați, suma poate ajunge până la 3.000 de lei.

Regiunea Maramureș

În Maramureș, tradițiile domină, iar sumele oferite ca daruri de nuntă se situează între 1.200 și 2.000 de lei.

Chiar dacă valorile darurilor de nuntă pot varia în funcție de regiune și de proximitatea relației, este important să se țină cont de aceste tendințe financiare în momentul planificării unei nunți. Mirii trebuie să fie conștienți de costurile implicate și să aleagă cu înțelepciune pentru a avea un eveniment memorabil și în același timp accesibil din punct de vedere financiar.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul