×

Carlos Alcaraz devine cel mai bine plătit tenismen din istorie, semnând cu Nike pentru 200 de milioane de euro.

Carlos Alcaraz devine cel mai bine plătit tenismen din istorie, semnând cu Nike pentru 200 de milioane de euro.

Carlos Alcaraz, noul rege al tenisului mondial

Un contract istoric cu Nike

Carlos Alcaraz a reușit o lovitură financiară spectaculoasă, semnând un contract cu Nike în valoare de 200 de milioane de euro pentru următorii 10 ani. Acest lucru îl face cel mai bine plătit tenismen din istorie, depășindu-i chiar și pe Djokovic, Federer sau Nadal.

Performanțe remarcabile

La doar 20 de ani, Alcaraz a reușit să devină cel mai tânăr număr 1 ATP din istorie, dovedindu-și valoarea pe terenul de tenis. Cu 12 titluri câștigate deja, acest tânăr jucător spaniol demonstrează că este viitorul tenisului mondial.

Simona Halep și relația cu Nike

În schimb, Simona Halep, fostul număr 1 mondial, a avut o relație mai modestă cu Nike, primind doar 1,7 milioane de euro pe an în perioada colaborării lor. Cu toate acestea, Halep a rămas un nume important în tenisul mondial, chiar și după o pauză de 17 luni din activitatea competițională.

Decizii corecte pentru compania americană

Chiar dacă suma acordată Simonei Halep părea mărunțiș în comparație cu noile contracte semnate de Alcaraz și alți jucători de top, Nike a ales să continue colaborarea cu românca, până la un moment dat. Deciziile luate de companie reflectă dinamica în continuă schimbare a tenisului mondial și a pieței de echipamente sportive.

Viitorul tenisului mondial

Odată cu apariția unor noi talente precum Carlos Alcaraz și Jannik Sinner, tenisul mondial se pregătește pentru o nouă eră a competiției și a inovației. Tinerii jucători demonstrează că pot rivaliza cu veteranii și că sunt pregătiți să cucerească lumea tenisului.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul