×

Campania electorală pe micul ecran și în eter: ce trebuie să știi

Campania electorală pe micul ecran și în eter: ce trebuie să știi

În contextul începerii campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a decis să demareze difuzarea mesajelor politice pe posturile de radio și televiziune, atât publice, cât și private. Competitorii electorali au acces gratuit la spațiul media pentru a-și prezenta platformele și propunerile.

CNA stabilește reguli clare pentru campania electorală

Conform deciziei CNA, campania electorală trebuie să respecte principii precum echitatea, echilibrul și corectitudinea în prezentarea activităților de campanie ale competitorilor. Toți candidații, indiferent de apartenența politică sau statutul lor, trebuie să beneficieze de un tratament obiectiv și echidistant din partea radiodifuzorilor.

UDMR trage un semnal de alarmă

Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a atras atenția asupra unei decizii luate de coaliție, care pare să încurajeze anumite practici în detrimentul unor competitori electorali. Uniunea a subliniat importanța respectării principiilor democratice și a unui proces electoral corect și transparent.

Alianța Dreapta Unită finalizează negocierile politice

În cadrul unei conferințe de presă, liderii Alianței Dreapta Unită au anunțat că au încheiat cu succes negocierile politice pentru alegerile locale. Aceștia sunt pregătiți să își prezinte candidații și programele electorale în cadrul campaniei, respectând regulile impuse de CNA pentru o competiție echitabilă.

Procesul legal din Prahova

Tribunalul București a respins plângerea formulată de președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, referitoare la o decizie a procurorilor. Această hotărâre a generat reacții în mediul politic local, iar Iulian Dumitrescu a anunțat că va continua lupta pentru a-și susține poziția.

Marcel Ciolacu prezice câștigătorul alegerilor din București

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut o declarație privind alegerile din București, afirmând că este convins că victoria îi va aparține lui Cătălin Cîrstoiu. Ciolacu a subliniat importanța mobilizării electoratului și a prezentării unui program solid pentru a obține succesul în scrutinul local.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul