×

Camelia Potec: Biografia unei Campioane a Înotului din România

Camelia Potec: Biografia unei Campioane a Înotului din România

Camelia Potec, o campioană a înotului din România, cu o carieră impresionantă și o viață personală plină de emoție și dedicare.

De la începuturi la succesul olimpic

Camelia Potec s-a născut la Brăila pe 19 februarie 1982 și a început să practice înotul la doar nouă ani. De-a lungul carierei sale, a obținut peste 200 de titluri naționale și a stabilit mai multe recorduri impresionante.

Victoria de la Atena și alte succese internaționale

Unul dintre cele mai mari momente din cariera sa a fost medalia de aur câștigată la Olimpiada de la Atena, la cursa de 200 metri liber. Camelia Potec a adunat un total de 21 de medalii la competițiile internaționale, inclusiv la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Europene.

De la înot la președinția Federației Române de Natație

După retragerea din activitatea competițională, Camelia Potec a devenit președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern. Acest rol îi permite să susțină și să îndrume noua generație de sportivi, precum talentatul înotător David Popovici.

Viața personală și implicarea socială

În afara bazinului, Camelia Potec se bucură de o viață de familie împlinită alături de soțul său, Sebastian Tudor, și cele două fiice ale lor. Apreciată și în comunitatea locală, ea a fost numită cetățean de onoare al Brăilei și a fost decorată cu Ordinul „Meritul Sportiv” pentru contribuția sa la sportul românesc.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul