×

Calculul real al costurilor pentru înmatricularea unei mașini în România

Calculul real al costurilor pentru înmatricularea unei mașini în România

Înmatricularea unei mașini poate fi uneori o adevărată provocare pentru șoferi, iar în 2020 situația pare destul de complicată. Cu toate acestea, este important să cunoaștem cu exactitate costurile implicate și actele necesare pentru a evita eventualele amenzi sau probleme ulterioare.

Costurile pentru înmatricularea unei mașini noi

Pentru înmatricularea unei mașini noi achiziționate din România, costurile pot fi de maxim 150 de lei. Printre actele necesare se numără: cererea de înmatriculare, fisa de înmatriculare completată cu viza ANAF, dovada plății contravalorii certificatului de înmatriculare, actul de identitate al proprietarului, copie după contractul RCA și documentul care atestă dreptul de proprietate asupra vehiculului.

Costurile pentru înmatricularea unei mașini second-hand

Pentru mașinile second-hand, costurile pot depăși 600 de lei. În plus față de actele necesare pentru mașinile noi, se mai adaugă Certificatul de autenticitate al vehiculului eliberat de Registrul Auto Român, pentru care trebuie să scoateți din buzunar încă 539 de lei.

Amenzi și consecințe pentru neînmatricularea mașinii

Este important de reținut că înmatricularea mașinii este obligatorie și cei care nu respectă legea se pot confrunta cu o amendă de 3000 de lei, precum și cu retinerea plăcuțelor și a talonului.

În concluzie, înmatricularea unei mașini în România poate fi un proces cu costuri variate și documente necesare, iar respectarea termenelor impuse este crucială pentru a evita sancțiunile legale.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul