×

Café Central din Viena: o bijuterie arhitectonică în stil Art Nouveau

Café Central din Viena: o bijuterie arhitectonică în stil Art Nouveau

Café Central din Viena: o bijuterie arhitectonică în stil Art Nouveau

Café Central din Viena este cu siguranță una dintre cele mai faimoase și mai impresionante cafenele din lume. Deschisă în 1876, această cafenea a devenit un loc de întâlnire preferat pentru intelectuali, politicieni și artiști de-a lungul secolelor. Cu o amenajare care reprezintă un exemplu perfect de stil Art Nouveau, este o adevărată bijuterie arhitectonică.

Eleganță și accesibilitate

Café Central a fost proiectată de Ludwig Baumann, un arhitect austriac talentat. Viziunea sa a fost aceea de a crea un loc de întâlnire care să atragă oameni din toate categoriile sociale. Pentru a realiza acest lucru, Baumann a utilizat materiale și decorațiuni care erau atât elegante, cât și accesibile.

O cafenea îndrăgită de intelectuali și politicieni

De-a lungul timpului, Café Central a devenit rapid un loc popular pentru intelectualii și politicienii din Viena. Scriitori celebri precum Arthur Schnitzler și Stefan Zweig au fost clienți frecvenți, iar cafeneaua a fost, de asemenea, un loc de întâlnire pentru membrii Partidului Social Democrat din Austria.

O istorie plină de transformări

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Café Central a fost închisă, dar a fost redeschisă în 1945 și a continuat să fie un loc iubit și frecventat de oameni din toate categoriile sociale. Astăzi, rămâne una dintre cele mai populare cafenele din Viena, atrăgând turiști și localnici în egală măsură.

O atmosferă de lux și eleganță

Café Central impresionează nu doar prin istoria sa bogată, ci și prin designul său interior. Pereții acoperiți cu lemn de mahon emană o căldură și eleganță aparte, iar tavanul decorat cu fresce reprezentând scene din mitologia greacă și romană adaugă o notă artistică și culturală. Mobilierul elegant și confortabil completează atmosfera de lux și eleganță care încântă vizitatorii.

Un loc pentru a savura cafea și a admira arhitectura

Café Central este astăzi un loc minunat pentru a savura o cafea delicioasă sau a gusta un desert rafinat. În același timp, această cafenea oferă o oportunitate unică de a admira arhitectura și designul interior în stil Art Nouveau. Este un exemplu perfect de cum arhitectura și designul pot crea o atmosferă unică și memorabilă.

Sursă imagine: Café Central Viena

Sursă informații: Povesteacasei.ro

Partajează acest conținut:

Publică comentariul