×

Bonus de până la 3.000 de euro pentru părinții cu copii mici în Italia! Termen limită pentru depunerea cererii: 31 decembrie 2024

Bonus de până la 3.000 de euro pentru părinții cu copii mici în Italia! Termen limită pentru depunerea cererii: 31 decembrie 2024

În Italia, părinții cu copii mici se pot bucura de un bonus generos pentru grădiniță, care poate aduce o ușurare financiară binevenită în aceste vremuri. Iată mai multe detalii despre această inițiativă și cum pot beneficia familiile de acest sprijin.

Detalii despre bonusul pentru grădiniță în Italia

Pentru părinții români care locuiesc în Italia, această veste vine ca o gură de aer proaspăt. Bonusul pentru grădiniță poate ajunge la peste 3.000 de euro și poate fi folosit pentru decontarea cheltuielilor la instituții de stat sau private, în funcție de Indicatorul Social de Evaluare Economică (ISEE) și de componența familiei.

Cum se depun cererile pentru bonusul pentru grădiniță

Procesul de solicitare este simplificat și se desfășoară prin intermediul Institutului Național de Asigurări Sociale (INPS). Cererile pot fi depuse electronic până la data de 31 decembrie 2024, iar identificarea se face cu SPID sau cu cartea de identitate electronică.

Cine poate solicita acest ajutor financiar

Părinții cu copii cu vârsta de până la 36 de luni sunt eligibili să solicite acest bonus, cu condiția să îndeplinească anumite criterii, cum ar fi deținerea cetățeniei italiene sau a unei țări membre UE, rezidența în Italia și suportarea integrală a cheltuielilor pentru grădiniță.

Suma acordată și criteriile de eligibilitate

Suma bonusului variază în funcție de veniturile familiei, cu un maxim de 3.000 de euro pentru familiile cu venituri anuale de până la 25.000 de euro. Părinții ale căror copii împlinesc 3 ani în 2024 pot solicita și ei acest ajutor, însă vor primi plăți lunare doar pentru perioada ianuarie-august.

Această inițiativă vine în sprijinul familiilor cu copii mici și poate aduce un suport financiar semnificativ în bugetul acestora. Dacă îndepliniți criteriile de eligibilitate, nu ezitați să depuneți cererea pentru bonusul pentru grădiniță în Italia până la termenul limită din 31 decembrie 2024.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul