×

Bitcoin a atins un nou record, depășind 45.000 de dolari pe unitate

Bitcoin a atins un nou record, depășind 45.000 de dolari pe unitate

Bitcoin a atins un nou record, depășind 45.000 de dolari pe unitate

Bitcoin a urcat marți la peste 45.000 de dolari pe unitate, pentru prima dată din aprilie 2022, pe măsură ce încrederea investitorilor într-o potențială aprobare a unui fond tranzacționat la bursă a continuat să crească, transmite CNBC.

Conform Coin Metrics, cea mai valoroasă criptomonedă din lume a atins marți dimineața un maxim intraday de 45.913,30 dolari pe unitate. Acesta a fost cel mai înalt nivel atins din 5 aprilie 2022 și a marcat prima dată când criptomoneda a fost tranzacționată peste pragul de 45.000 dolari pe unitate de atunci.

Ulterior bitcoins a limitat avansul la 3%, tranzacționându-se la 45.194,73 dolari pe unitate.

Mișcarea vine pe fondul entuziasmului crescând în rândul traderilor că SUA ar putea aproba primul ETF bitcoin. Acest lucru le-ar permite investitorilor să cumpere un produs care urmărește prețul bitcoin fără a fi nevoiți să dețină criptomoneda direct, atrăgând probabil investitorii instituționali mai mari.

Vineri, BlackRock și alți potențiali emitenti au actualizat formularele de înregistrare pentru ETF-urile Bitcoin propuse, inclusiv numele participanților autorizați. Investitorii citesc acest detaliu suplimentar ca o dovadă că o decizie a Comisiei pentru bursă și valori mobiliare din SUA va veni în curând.

Aceasta este o veste majoră pentru lumea criptomonedelor și pentru investitorii interesați de Bitcoin. Cu creșterea încrederii în aprobarea unui ETF Bitcoin, se deschide calea pentru investitori mai mari să participe la piața criptocurrency. Cu toate acestea, este important să se ia în considerare și riscurile implicate în tranzacționarea criptomonedelor, deoarece volatilitatea este încă o caracteristică semnificativă a acestui tip de activ.

Investitorii trebuie să fie prudenți și să-și facă propriile cercetări înainte de a lua decizii de investiții în criptomonede. În timp ce mulți sunt încântați de potențialul lor de câștiguri mari, este important să se înțeleagă că piața criptomonedelor este foarte volatilă și poate suferi fluctuații semnificative de preț într-un timp scurt.

Cu toate acestea, cu mai multe știri și evenimente care susțin creșterea Bitcoin, este posibil ca această tendință ascendentă să continue în viitorul apropiat.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul