×

Biografia și Averea Aura Urziceanu: CV, Varsta, Familie, Surse de Venit

Biografia și Averea Aura Urziceanu: CV, Varsta, Familie, Surse de Venit

Aura Urziceanu este o cunoscută cântăreață și compozitoare de muzică jazz, născută pe 14 decembrie 1946 în București. Talentul său muzical a fost îndrumat încă de la vârsta de cinci ani de către tatăl său, care a fost cel care a încurajat-o să studieze vioara.

Debut și recunoaștere

După ce a absolvit canto și muzică ușoară la Școala Populară de Artă din București, Aura Urziceanu a debutat cu piesa „Vreau să cânt și eu la televizor”. A devenit remarcată în lumea muzicală după ce a participat la un concert de amatori din cadrul Festivalului de la Mamaia și a susținut primul său recital de jazz la Student Club.

Controverse și viață personală

Aura Urziceanu a fost implicată într-o controversă legată de etnia sa, deși ea a negat total zvonurile conform cărora ar aparține etniei rrome. În 2014, artista a renunțat la cetățenia română și s-a stabilit în Canada, ca urmare a acestui scandal.

În ceea ce privește viața sa personală, Aura Urziceanu a fost căsătorită timp de 40 de ani cu Ron Rully, toboșar în trupa lui Quincy Jones. După decesul acestuia, Aura a moștenit o avere impresionantă, strânsă de-a lungul unei vieți dedicate muzicii. Cuplul are un fiu, Elia Christopher Rully, care activează ca și cântăreț în trupa The Low Tears, și o fiică, Mia, care este singura nepoată a Aurei.

Relația cu fiul său

Despre fiul său, Aura Urziceanu a mărturisit că, din cauza programului său încărcat de concerte și contracte, nu a reușit să îi acorde atenția necesară. Fiul ei, Elia, a fost diagnosticat cu o problemă cardiacă la naștere, iar Aura a fost sfătuită să aștepte până la vârsta de 7 ani pentru a-l opera. Relația dintre ei a fost tensionată, iar Elia a acuzat-o pe artistă că l-ar fi neglijat.

Astfel, viața și cariera artistică a Aurei Urziceanu au fost marcate de momente de succes, controverse și provocări personale, conturând un portret bogat și complex al unei personalități muzicale de excepție.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul