×

Beneficiile Cardului European pentru Dizabilitate: Cum poți aplica pentru a le obține!

Beneficiile Cardului European pentru Dizabilitate: Cum poți aplica pentru a le obține!

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a introdus o inițiativă menită să sprijine o categorie specifică de români prin implementarea unui nou card. Este vorba despre Cardul European pentru Dizabilitate, care oferă o serie de beneficii menite să îmbunătățească calitatea vieții persoanelor cu dizabilități.

Cum funcționează Cardul European pentru Dizabilitate?

Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități emite la cerere Cardul European pentru Dizabilitate. Până în prezent, au fost emise 1.196 de astfel de carduri, iar aproximativ 4.100 de cereri sunt în curs de procesare.

Ce beneficii oferă acest card?

Printre avantajele oferite se numără transportul gratuit cu mijloacele de transport în comun, parcare gratuită și acces gratuit sau subvenționat parțial la evenimente culturale, sportive și de petrecere a timpului liber. Aceste beneficii sunt stabilite în funcție de pachetele prestabilite de fiecare dintre statele membre participante la inițiativă.

De ce este important Cardul European pentru Dizabilitate?

Ministrul Simona Bucura Oprescu subliniază importanța acestui card în promovarea accesibilității, drepturilor cetățenilor, calității vieții și nediscriminării. Recunoașterea reciprocă a statutului de persoană cu dizabilități între statele membre reprezintă un demers esențial pentru îmbunătățirea calității vieții acestor oameni.

Cum poți aplica pentru a obține Cardul European pentru Dizabilitate?

Pentru a obține cardul, persoanele interesate pot accesa cererea de înscriere disponibilă la link-ul http://dizab.eurocard.gov.ro și trebuie să furnizeze o fotografie recentă de tip buletin. Procedura de înscriere poate fi realizată electronic sau personal, prin depunerea documentelor la sediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din județul sau sectorul de domiciliu.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul