×

Bani în plus de la stat pentru angajații care îndeplinesc o anumită condiție – Termen limită pentru cereri: 15 martie

Bani în plus de la stat pentru angajații care îndeplinesc o anumită condiție – Termen limită pentru cereri: 15 martie

În termen de câteva săptămâni, angajații din sistemul educațional care îndeplinesc o anumită condiție vor putea beneficia de bani în plus de la stat. Această oportunitate vine ca urmare a unei decizii recente a Ministerului Educației, care impune școlilor și inspectoratelor școlare să transmită sumele necesare pentru plata diferențelor salariale rezultate din hotărâri judecătorești și recalculări până pe 15 martie.

Termen limită pentru cereri: 15 martie

Suma suplimentară pentru angajați

Conform informațiilor obținute, angajații din sistemul educațional pot primi în medie câte 1000 de lei suplimentari, ca rezultat al recalculărilor drepturilor salariale pentru perioadele din 2017 și 2018, precum și consecința aplicării Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 48/2022.

Obligația școlilor și inspectoratelor

Inspectoratele școlare județene și școlile au fost avertizate să trimită sumele necesare către Ministerul Educației până la ora 16 a zilei de 15 martie. Orice întârziere în transmiterea acestor informații poate fi interpretată ca lipsă de disponibilitate financiară pentru plata drepturilor salariale și daunelor-interese, conform hotărârilor judecătorești.

Concluzie

În final, angajații din sistemul educațional care sunt eligibili pentru aceste plăți suplimentare ar trebui să fie atenți la termenul limită impus de Ministerul Educației și să se asigure că sumele necesare sunt transmise la timp pentru a evita orice întârziere în procesarea plăților.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul