×

Autostrada Craiova-Filiaşi: Semnat acordul de mediu, circulaţie la 130 km/h

Autostrada Craiova-Filiaşi: Semnat acordul de mediu, circulaţie la 130 km/h

Autostrada Craiova-Filiaşi: Semnat acordul de mediu, circulaţie la 130 km/h

Autostrada Craiova-Filiaşi a primit undă verde pentru a începe construcția, după ce a fost semnat acordul de mediu de către Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM). Aceasta este o veste bună pentru șoferii din zonă, deoarece pe acest tronson se va putea circula cu o viteză maximă de 130 de kilometri pe oră.

Un proiect important pentru dezvoltarea infrastructurii

Autostrada Craiova-Filiaşi va avea o lungime de 110,1 kilometri și va traversa județele Dolj și Gorj. Proiectul va trece prin 19 unități administrativ-teritoriale, inclusiv municipiul Craiova și orașele Filiaşi și Târgu Jiu.

Construcția autostrăzii va implica lucrări de terasament rutier, construcția unei structuri rutiere solide, precum și construcția de noduri rutiere. De asemenea, vor fi realizate poduri, viaducte, pasaje, podețe, parcări și lucrări hidrotehnice pentru gestionarea apelor pluviale. Suprafața totală estimată a lucrărilor este de 1.316 hectare.

O circulație mai rapidă și mai sigură

Odată finalizată, autostrada Craiova-Filiaşi va aduce numeroase beneficii, în special prin îmbunătățirea infrastructurii rutiere și reducerea timpilor de călătorie. Viteza maximă de 130 de kilometri pe oră va permite șoferilor să ajungă mai rapid la destinație, în condiții de siguranță sporită.

Acest proiect reprezintă un pas important în dezvoltarea infrastructurii din zona respectivă și va facilita mobilitatea și conectivitatea între orașele și localitățile traversate de autostradă.

Circulația la 130 de kilometri pe oră pe autostrada Craiova-Filiaşi va aduce beneficii semnificative pentru economie, turism și dezvoltarea regională, contribuind la creșterea calității vieții locuitorilor din zonă.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul