×

Atenție deosebită pentru posesorii de centrale termice de apartament de acest tip! Probleme majore și lipsa căldurii și a apei calde pot apărea în doar câteva zile.

Atenție deosebită pentru posesorii de centrale termice de apartament de acest tip! Probleme majore și lipsa căldurii și a apei calde pot apărea în doar câteva zile.

Atenție deosebită pentru posesorii de centrale termice de apartament de acest tip!

Ai centrală termică de apartament de acest tip? Ține cont de acest anunț extrem de important. Poți avea probleme mari și de asemenea, s-ar putea să nu mai fi nici în siguranță.

E.ON emite o alertă pentru verificarea obligatorie a centralelor termice de apartament

E.ON a emis o alertă în rândul clienților săi care au centrală termică de apartament de acest tip. Este vorba despre o verificare obligatorie tehnică periodică, numită VTP, care trebuie realizată cel puțin o dată la doi ani. Această verificare este esențială pentru a asigura funcționarea în siguranță a centralelor și pentru a evita problemele majore.

Ingineri autorizați ISCIR și ANRE pentru verificarea centralelor termice

Pentru a asigura siguranța și eficiența centralelor termice de apartament, este necesar ca verificarea tehnică periodică să fie realizată de către un inginer autorizat ISCIR și ANRE. Acesta va evalua starea centralei și va transmite rezultatele verificării către Operatorul de Distribuție din zona locului de consum și apoi către furnizorul de gaze naturale.

Consecințele neefectuării verificării periodice

O intervenție neautorizată sau neefectuarea verificării periodice poate duce la pierderea garanției centralei termice și chiar la întreruperea alimentării cu gaz a locuinței. De asemenea, o centrală termică de apartament mai veche și neîntreținută poate afecta consumul de gaze naturale și cel de electricitate, ceea ce se traduce în costuri suplimentare la facturi și posibile reparații.

Sfaturi pentru posesorii de centrale termice de apartament

Pentru a evita problemele și a asigura un consum eficient și sigur de energie termică, E.ON România recomandă tuturor posesorilor de centrale termice de apartament să respecte următoarele:

  • Efectuați verificarea tehnică periodică (VTP) la fiecare doi ani;
  • Apelați întotdeauna la un inginer autorizat ISCIR și ANRE;
  • Înlocuiți centrala termică de apartament dacă aceasta are defecțiuni frecvente;
  • Fiți atenți la semnele care indică o funcționare necorespunzătoare a centralei termice, cum ar fi temperatura greu de atins, zgomote ciudate sau erori pe ecran;
  • Asigurați-vă că aveți un contract de mentenanță încheiat cu un specialist autorizat.

Respectarea acestor sfaturi va contribui la confortul și siguranța dumneavoastră în locuință, evitând astfel situațiile neplăcute de lipsă a căldurii și a apei calde.

Concluzie

Verificarea tehnică periodică a centralelor termice de apartament este esențială pentru a evita problemele majore, pierderea garanției și întreruperea alimentării cu gaz. Respectarea recomandărilor și apelarea la ingineri autorizați ISCIR și ANRE asigură un consum eficient și sigur de energie termică. Nu uitați să înlocuiți centrala termică de apartament în cazul în care aceasta prezintă defecțiuni frecvente. Siguranța și confortul dumneavoastră trebuie să fie pe primul loc!

Partajează acest conținut:

Publică comentariul