×

ANM anunță schimbări de vreme și viscol în România, sâmbătă, 27 ianuarie

ANM anunță schimbări de vreme și viscol în România, sâmbătă, 27 ianuarie

Meteo: Schimbări de vreme și viscol în România, sâmbătă, 27 ianuarie

Weekendul aduce o serie de schimbări de vreme în România, conform prognozei meteo publicate de ANM pentru sâmbătă, 27 ianuarie. Cu toate acestea, vremea se menține haotică în numeroase zone ale țării, cu temperaturi extrem de variabile și fenomene meteo diverse. Iată cum va arăta vremea în diferite regiuni:

Vremea în zonele de munte

Pentru zona montană, se anunță un episod de viscol puternic la altitudini mari. Vântul va sufla tare, viscolind ninsoarea și determinând cantități semnificative de zăpadă în anumite zone. Aceste condiții meteo pot afecta în mod semnificativ circulația rutieră și pot crea dificultăți pentru turiștii care își doresc să se bucure de sporturile de iarnă. Se recomandă prudență și respectarea avertismentelor emise de autorități.

Precipitații mixte în nordul țării

Jumătatea de nord a României va fi afectată de precipitații mixte, ce pot include atât ploaie, cât și zăpadă. Acestea vor fi în general slabe, dar pot crea condiții de drum alunecos și vizibilitate redusă. Șoferii sunt sfătuiți să circule cu prudență și să adapteze viteza la condițiile meteo.

Temperaturi variabile în restul țării

În restul României, temperaturile vor fi extrem de variabile. Maximele vor atinge undeva în jur de 8 grade în unele zone, în timp ce în altele nu vor depăși 1 grad. Minimele se vor încadra între -4 și 0 grade la nivel național. Totuși, temperaturile se vor situa peste normele perioadei în majoritatea zonelor, cu excepția anumitor regiuni din vest și sud.

Vreme caldă, dar cu precipitații mixte în București

În Capitală, se așteaptă o vreme caldă pentru această perioadă a anului, cu maxime de până la 5 grade și minime de până la -1 sau chiar -2 grade. Totuși, nu vor lipsi fenomenele extreme, întrucât sunt prognozate precipitații mixte, slabe, dar și un vânt slab și moderat. Locuitorii Bucureștiului sunt încurajați să fie pregătiți pentru aceste schimbări bruște de vreme și să acorde atenție sporită siguranței în trafic.

În concluzie, sâmbătă, 27 ianuarie, România va fi afectată de schimbări de vreme și fenomene extreme în diferite regiuni. Este important ca populația să fie conștientă de aceste condiții meteo și să ia măsuri de precauție pentru a se proteja și a evita situațiile periculoase.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul