×

ANM anunță revenirea ploilor pe 1 ianuarie 2024

ANM anunță revenirea ploilor pe 1 ianuarie 2024

Revenirea ploilor pe 1 ianuarie 2024

Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că ploile se vor întoarce în prima zi din an, pe 1 ianuarie 2024. Această previziune aduce cu sine atât schimbări termice, cât și fenomene meteo extreme.

Prognoza meteo pentru 1 ianuarie

Conform prognozei meteo publicate de ANM, 1 ianuarie va fi o zi frumoasă în majoritatea zonelor, deși va exista o varietate de condiții meteorologice în diferite regiuni ale țării.

Schimbări termice și condiții meteo extreme

Temperaturile vor fi mai scăzute decât în săptămâna precedentă, dar totuși destul de calde. Maximele vor ajunge la 11 grade Celsius în anumite zone și 6 grade Celsius în altele, în timp ce temperaturile minime vor scădea până la -2 și 6 grade Celsius.

Cel mai cald va fi în sudul Banatului și Dobrogei, iar iubitorii de munte vor fi încântați să afle că ninsorile se vor întoarce în forță în zonele montane înalte. Se așteaptă precipitații mixte și un vânt puternic în aceste regiuni.

În schimb, în nord-vestul țării vor cădea ploi, iar în cea mai mare parte a României se va forma ceață în primele ore ale dimineții. Cerul va fi în general înnorat, cu persistență mai mare în jumătatea de nord-vest a țării și în zonele joase de relief din restul teritoriului.

În București, vremea va fi destul de frumoasă în mare parte a zilei, cu temperaturi maxime de până la 9 grade Celsius și minime de 1 și 3 grade Celsius în timpul nopții. Dimineața se va forma ceață, iar vântul va sufla slab până la moderat pe tot parcursul zilei.

În concluzie, revenirea ploilor pe 1 ianuarie 2024 va aduce schimbări termice și fenomene meteo diverse în întreaga țară. Este recomandat să fiți pregătiți pentru aceste condiții și să acordați atenție avertizărilor și sfaturilor oferite de autorități.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul