×

Angajații de la stat sau privat care au salariul sub 8.000 de lei vor primi 1.600 lei în plus pe an!

Angajații de la stat sau privat care au salariul sub 8.000 de lei vor primi 1.600 lei în plus pe an!

Angajații de la stat sau privat care au salariul sub 8.000 de lei vor primi 1.600 lei în plus pe an!

Finalul de an 2023 a adus vești bune pentru angajații cu salarii mai mici de 8.000 de lei, atât din sectorul public, cât și din mediul privat. Prin adoptarea unei noi ordonanțe, s-a decis acordarea unui bonus de 1.600 de lei pe an pentru acești angajați, sub forma voucherele de vacanță.

Modificări importante în privința voucherelor de vacanță

Până acum, toți angajații de la stat beneficiau de vouchere de vacanță, indiferent de nivelul salarial. Cu toate acestea, în urma noii ordonanțe, doar cei cu salarii sub 8.000 de lei vor mai putea beneficia de acestea. Mai mult, suma alocată pentru aceste vouchere a fost majorată de la 1.450 de lei la 1.600 de lei pe an.

Vouchere de vacanță și pentru angajații din mediul privat

În ceea ce privește angajații din mediul privat, acordarea voucherelor de vacanță rămâne la latitudinea angajatorului. Totuși, prin adoptarea unei propuneri în Senatul României, se urmărește extinderea acestui beneficiu și pentru angajații din mediul privat. Astfel, peste 4 milioane de angajați din sectorul privat ar urma să beneficieze de aceste vouchere.

Bugetarii se bucură de bonusuri mai mari

Bugetarii vor primi vouchere de vacanță în valoare de 1.600 de lei pe an, în loc de 1.450 de lei, cum s-au acordat până acum. Această măsură va fi menținută cel puțin până în 2026. În plus, acordarea voucherelor de vacanță pentru angajații din mediul privat ar putea reduce în mod indirect și fiscalitatea muncii, conform estimărilor economiștilor.

Noul set de măsuri fiscale și bugetare adoptate în finalul anului 2023 vine în sprijinul angajaților cu salarii mai mici, oferindu-le un stimulent suplimentar pentru a beneficia de vacanțe binemeritate. Această inițiativă reflectă preocuparea pentru bunăstarea angajaților și încurajarea echilibrului între viața personală și profesională.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul