×

Ana Szeles: Biografie, Carieră și Viața Personală

Ana Szeles: Biografie, Carieră și Viața Personală

Anna Szeles: Biografie, Carieră și Viața Personală

Anna Szeles este o actriță născută pe 24 august 1942 în Oradea, care și-a făcut cariera în Budapesta și a fost căsătorită cu legendarul actor Florin Piersic. Ea a absolvit Academia de Teatru și Film din Târgu Mureș și a fost inclusă în programul Teatrului Maghiar de Stat din Cluj. Cu toate că a obținut succes pe scenă, Anna Szeles a absolvit și Institutul de Teatru „Szentgyörgyi István” din Târgu Mureș în 1965.

În 1971, actrița a primit Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a pentru merite deosebite în opera de construire a socialismului. Anna Szeles a jucat în numeroase piese de teatru, printre care se numără „Livada de vișini”, „Croitor de dame”, „Hangița”, „Azilul de noapte”, „Fetele din țara zânelor”, „Școala nevestelor”, „Romeo și Julieta”, „Liliomfi”, „În fața magazinului bijutierului”.

Filmografia sa este impresionantă și include producții precum „La vârsta dragostei”, „Vacanța la mare”, „Pădurea Spânzuraților”, „Gaudeamus igitur”, „Dincolo de barieră”, „Fantomele se grăbesc”, „Zodia Fecioarei”, „Meandre”, „Fetița cu chibrituri”, „Balul de sâmbătă seara”, „Vin cicliștii”, „Tinerețe fără bătrânețe”, „Elixilur tinereții”, „Canarul și viscolul” și multe altele.

La vârsta de 82 de ani, Anna Szeles a fost considerată mult timp cea mai frumoasă actriță din România. Ea a fost căsătorită cu Florin Piersic, însă în 1985 cei doi au decis să divorțeze. Cuplul are împreună un băiat pe nume Dani, care locuiește în Viena. Presa vremii a scris că motivul divorțului ar fi fost o aventură extraconjugală a lui Florin Piersic cu cunoscuta cântăreață Angela Similea. După mulți ani, Anna Szeles a recunoscut acest lucru, afirmând că a suferit mult în acel moment și că a pus semne de întrebare asupra viitorului căsătoriei lor.

Înainte de Anna, în viața lui Florin Piersic a existat o altă femeie importantă, Tatiana Iekel, cu care a fost și căsătorit, având împreună un fiu, Florin Piersic Jr. După al doilea divorț, Florin s-a recăsătorit cu Anna Torok, pe care a cunoscut-o într-un avion.

Cu o carieră impresionantă și o viață personală plină de evenimente, Anna Szeles rămâne una dintre cele mai remarcabile actrițe din istoria României.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul