×

Alexandru Mitriță: Biografie, Performanțe și Viața Personală

Alexandru Mitriță: Biografie, Performanțe și Viața Personală

Alexandru Mitriță: Biografie, Performanțe și Viața Personală

Alexandru Mitriță este un jucător român de fotbal, născut pe 8 februarie 1995, cunoscut pentru evoluțiile sale ca mijlocaș lateral. De la o înălțime de 1,67 m și cu o greutate de 70 kg, el a reușit să cucerească terenurile de fotbal atât în țară, cât și în străinătate.

Cariera lui Mitriță a început în 2011, la echipa Turnu Severin, iar doi ani mai târziu a fost transferat la Academia de Fotbal Gheorghe Hagi de la Ovidiu. La doar 18 ani, el a fost împrumutat de Gigi Becali la FCSB pentru a juca în UEFA Youth League, iar după un an s-a întors la Constanța.

În 2015, Hagi l-a vândut pe Mitriță cu 1 milion de euro la echipa italiană Pescara. După doi ani în străinătate, el s-a întors în România sub formă de împrumut la Universitatea Craiova, unde a debutat în Europa League, în fața lui AC Milan. Primul său gol în tricoul oltenilor a fost marcat împotriva celor de la Astra Giurgiu.

Idolul lui Mitriță în fotbal este Lionel Messi, iar talentul său l-a moștenit din familie, unchiul său Dumitru Mitriță fiind și el fotbalist și jucând la FC Craiova și Steaua București.

În palmaresul său, Mitriță are un singur trofeu, câștigat în sezonul 2017 – 2018, Cupa României, alături de Universitatea Craiova. În cariera sa, el a mai evoluat la echipe precum New York City FC, Al Ahli, Paol Salonic și Al Raed. În 2023, s-a întors în România, semnând cu echipa de suflet, Universitatea Craiova, renunțând la un salariu de 2,5 milioane de euro pe an pentru a juca în țară.

Mitriță este adorat de fani la olteni datorită performanțelor sale remarcabile în teren. Cu toate acestea, el nu este doar un fotbalist de succes, ci și un tată devotat. De mai mulți ani, se iubește cu Alesia, o tânără care i-a dăruit două fiice, Ava Maria și Aris Mina. Dragostea pentru copiii săi l-a determinat să se întoarcă în România, dorind ca aceștia să crească în țara lor natală până când el va obține un nou transfer în străinătate, pe un salariu însemnat.

Astfel, Alexandru Mitriță nu este doar un talentat fotbalist, ci și un exemplu de implicare și devotament în viața personală.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul