×

Alertă pentru pensionari: Greva angajaților Poștei Române ar putea întârzia pensiile!

Alertă pentru pensionari: Greva angajaților Poștei Române ar putea întârzia pensiile!

Angajații Poștei Române sunt hotărâți să intre în grevă, iar pensionarii ar putea fi cei mai afectați. Iată ce se întâmplă:

Ce se întâmplă?

Angajații Poștei Române pregătesc o grevă de avertisment de două ore, miercuri dimineața, în semn de protest față de eșecul negocierilor pentru contractul colectiv de muncă. Dacă situația nu se îmbunătățește, o grevă generală ar putea fi declanșată, ceea ce ar putea avea consecințe serioase pentru populația României.

Cum ar putea fi afectați pensionarii?

În cazul unei greve generale, cei care primesc pensiile prin Poșta Română ar putea întâmpina întârzieri în primirea acestora, deoarece compania are responsabilitatea de a distribui pensiile și alte beneficii sociale. Situația este critică, iar tensiunile dintre sindicat și conducerea companiei sunt tot mai evidente.

Care sunt revendicările angajaților?

Sindicatul dorește o creștere salarială de 400 de lei net și o majorare a sporului de loialitate cu 5% până la 10%. De asemenea, se cere menținerea textului contractului colectiv de muncă în forma anterioară.

Ce acuze aduc sindicaliștii conducerii Poștei Române?

Vicepreședintele BNS, Mircea Burlacu, critică lipsa de implicare a conducerii în negocierile colective și susține că directorul general nu a fost interesat de găsirea unei soluții. În lipsa unui acord, urmează declanșarea grevei generale, care ar bloca activitatea Poștei Române.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul