×

Actrița Anca Dumitra, biografie și detalii despre cariera sa

Actrița Anca Dumitra, biografie și detalii despre cariera sa

Actrița Anca Dumitra, biografie și detalii despre cariera sa

Actrița română Anca Dumitra este recunoscută pentru talentul său și pentru rolurile pe care le-a interpretat atât în teatru, cât și în film. Născută pe 31 august 1987 în Craiova, a urmat studiile la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București.

După absolvire, Anca Dumitra a urcat pe scenele unor teatre de prestigiu precum Comedie, Odeon, Metropolis, Nottara și Toma Caragiu. Aici a avut ocazia să joace în producții remarcabile precum „Pescărușul”, „Mizantropul”, „Casanova”, „A douăsprezecea noapte”, „Kafka.5 vise”, „Jake și femeile lui”, „Amadeus”, „Totul în grădină”, „Mult zgomot pentru nimic”, „Vrăjitoarele din Salem” și „Forma lucrurilor”.

În ceea ce privește cariera sa în cinematografie, Anca Dumitra a debutat într-un rol principal în filmul „Doing Money”, difuzat și produs de BBC Two. De asemenea, a jucat în alte pelicule notabile precum „Copilăria lui Icar”, „Unde dai și unde crapă”, „Wannabes”, „Oase pentru Otto”, „Complet necunoscuți” și „Haita de acțiune”.

Un alt proiect important în care a fost implicată este serialul românesc „Las fierbinți”, în care interpretează personajul Gianinuța. Din 2012, Anca Dumitra face parte din distribuția acestui serial, alături de actori precum Mihai Bobonete și Mihai Rait. Pentru fiecare episod în care apare, actrița primește suma de 500 de euro.

Pe plan personal, Anca Dumitra este căsătorită cu Maferd Spendier, un milionar de origine austriacă și șeful Titan Machinery România, o companie ce distribuie utilaje agricole și de construcții. Cei doi s-au căsătorit pe 17 octombrie 2022, după o relație de mai mulți ani.

Anca Dumitra este o actriță talentată și dedicată, iar cariera sa promițătoare în teatru și film continuă să aducă bucurie publicului român.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul