×

Acţiunile Raiffeisen au înregistrat o scădere bruscă de peste 15,5% din cauza presiunilor SUA.

Acţiunile Raiffeisen au înregistrat o scădere bruscă de peste 15,5% din cauza presiunilor SUA.

Acțiunile Raiffeisen au suferit o scădere bruscă de peste 15,5% miercuri, iar motivul din spatele acestui declin spectaculos se pare că sunt presiunile venite din partea SUA. În urma unor informații apărute conform cărora Statele Unite își exercită influența asupra băncii austriece pentru a anula planurile de achiziție a unei participații de 1,5 miliarde de euro la o companie a magnatului rus Oleg Deripaska, acțiunile Raiffeisen au luat o spirală descendentă.

Presiuni din partea SUA

Conform unui raport Reuters, Washingtonul investighează achiziția unui grup de construcții de către Raiffeisen, susținând că acesta ar fi controlat de oligarhul sancționat Oleg Deripaska. Chiar dacă CNBC nu a putut confirma de sine stătător aceste informații, presiunea exercitată de autoritățile americane a adus băncii austriece o nouă provocare.

Situație delicată pentru Raiffeisen

Intervenția SUA crește presiunea pe Raiffeisen, o bancă care se ocupă de tranzacții internaționale în valoare de miliarde de euro pentru clienți ruși. Până în acest moment, Raiffeisen nu a oferit un comentariu oficial cu privire la aceste informații, iar impactul pe termen lung asupra afacerilor băncii rămâne incert.

Reacții în piață

Scăderea bruscă a acțiunilor Raiffeisen a stârnit neliniște în piață, iar investitorii monitorizează cu atenție evoluția situației. Impactul pe termen lung asupra reputației și performanței băncii rămâne de văzut, însă este clar că presiunile externe au generat o turbulență semnificativă în cadrul instituției financiare.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul