×

Vești despre noua lege a pensiilor: află cum îți afectează veniturile!

Vești despre noua lege a pensiilor: află cum îți afectează veniturile!

Atenție pensionari! Vești proaspete despre noua lege a pensiilor care va intra în vigoare de la 1 septembrie 2024. Ce aduce această lege și cum îți va afecta veniturile?

Noutăți despre calculul pensiilor

Ministrul Muncii a promis că nu va fi vorba de scăderi, dar cum va funcționa de fapt calculul pensiilor conform noii legi?

Formula de calcul

Potrivit actului normativ, indexarea veniturilor se va face cu rata inflației, la care se adaugă 50 la sută din creșterea reală a salariului mediu brut pentru anul calendaristic anterior. Majorarea pensiilor va avea loc anual, în luna ianuarie.

Impactul asupra pensionarilor

Cum vor fi afectate pensiile odată cu intrarea în vigoare a noii legi?

Câștiguri și pierderi

Unele pensii vor crește, altele vor stagna, iar se vorbește chiar despre posibile scăderi. Fostul ministru al Muncii explică că majorarea pensiilor va fi corelată cu evoluția veniturilor la bugetul asigurărilor sociale sau cu rata inflației.

Explicații și preconizări

Ce ne dezvăluie Marius Budăi despre impactul noii legi a pensiilor?

Procentul de majorare

Conform fostului ministru, procentul de majorare al pensiilor va fi determinat de evoluția ratei inflației și a creșterii salariului mediu brut pe țară. Aceste două elemente vor influența direct ajustarea veniturilor pensionarilor.

Și iată cum arată impactul noii legi a pensiilor asupra veniturilor pensionarilor. Odată cu intrarea ei în vigoare în 2024, fiecare pensionar va putea să înțeleagă mai bine ce se va întâmpla cu pensia sa. Stay tuned pentru mai multe informații despre acest subiect!

Partajează acest conținut:

Publică comentariul