×

Va veni un val polar asupra României de luni, 19 februarie. ANM prezice fenomene extreme în aceste zone.

Va veni un val polar asupra României de luni, 19 februarie. ANM prezice fenomene extreme în aceste zone.

Un val polar puternic se abate asupra României, aducând cu el fenomene extreme și temperaturi scăzute în următoarele zile. ANM a emis avertismente pentru diferite regiuni ale țării, pregătindu-i pe locuitori pentru vremea capricioasă care urmează să vină.

Fenomene extreme prognozate

ANM avertizează că valul polar va aduce înnorări, ploi slabe și chiar precipitații mixte la altitudini mai mari, mai ales în zonele montane. Aceste condiții meteorologice neobișnuite pentru această perioadă pot crea probleme pentru transport și pot afecta activitățile exterioare.

Impactul asupra temperaturilor

Cu venirea valului polar, temperaturile vor scădea semnificativ în întreaga țară. Maximele vor fi de doar 12 și 3 grade în anumite zone, în timp ce minimele vor coborî până la -6 și 4 grade în timpul nopții. Așadar, este important ca oamenii să se pregătească pentru frigul intens care urmează să vină și să ia măsuri de protecție împotriva temperaturilor scăzute.

Prognoza pentru București

Pentru Capitală, meteorologii prognozează o zi rece, cu temperaturi maxime de doar 6 grade și minime de 1-2 grade. Se așteaptă și ploi slabe în primele ore ale zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Astfel, bucureștenii ar trebui să se pregătească pentru o zi mohorâtă și rece, adaptându-și activitățile în consecință.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul