×

Un nou serial de doar 6 episoade de pe Netflix devine viral în peste 50 de țări în doar două zile. Te va ține lipit de ecran.

Un nou serial de doar 6 episoade de pe Netflix devine viral în peste 50 de țări în doar două zile. Te va ține lipit de ecran.

Un nou serial de doar 6 episoade de pe Netflix devine viral în peste 50 de țări în doar două zile. Te va ține lipit de ecran.

Documentarul „Alexander: The Making of a God” aduce o perspectivă inovatoare asupra vieții lui Alexandru cel Mare

Un nou documentar de pe Netflix a captat atenția românilor și a devenit rapid un fenomen viral în peste 50 de țări în doar două zile. Serialul intitulat „Alexander: The Making of a God” explorează viața și cuceririle remarcabile ale lui Alexandru cel Mare, aducând o perspectivă inovatoare și captivantă asupra acestui personaj istoric.

Explorarea ascensiunii lui Alexandru prin descoperiri arheologice recente

Prin relatări contemporane și descoperiri arheologice recente, documentarul pătrunde în lumea fascinantă a lui Alexandru cel Mare. Filmul, realizat în șase episoade, aduce la lumină cuceririle și aventurile tânărului exilat, care își caută locul în lume după asasinarea tatălui său. Bazându-se pe săpăturile arheologice desfășurate de Calliope Limneos-Papakosta în Alexandria, Egipt, orașul pe care Alexandru însuși l-a fondat, acest documentar oferă o perspectivă autentică și bine fundamentată asupra vieții și realizărilor sale.

De la ambiție la revendicarea celui mai mare imperiu occidental din istorie

Unul dintre aspectele interesante abordate de documentar este obsesia lui Alexandru de a-l înfrunta pe regele persan Darius și de a-și transforma ambiția în revendicarea celui mai mare imperiu occidental din istorie. În doar șase ani, Alexandru a reușit să cucerească un teritoriu vast, care se întindea de la Grecia până într-o parte a Indiei. Detaliile dramatice și intrigante din viața lui Alexandru prezentate în documentar aduc la viață miturile și realitățile acestui lider remarcabil.

O producție captivantă și bine realizată

Documentarul „Alexander: The Making of a God” este realizat de Tailfeather Productions în parteneriat cu Lion TV, cu producătorii executivi Lucy van Beek și Nick Catliff. Premiera globală a avut loc pe Netflix pe 31 ianuarie, iar în România serialul este disponibil sub numele „Alexandru: Crearea unui zeu”. Producția a prins foarte bine la publicul român, ocupând locul 2 într-un clasament de top 10 seriale în data de 7 februarie.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul