×

„Un film de pe Netflix despre o poveste reală ajunge în topurile și se apropie de Oscaruri”

„Un film de pe Netflix despre o poveste reală ajunge în topurile și se apropie de Oscaruri”

Un film de pe Netflix despre o poveste reală ajunge în topurile și se apropie de Oscaruri

Un film lansat pe platforma Netflix a reușit să creeze un adevărat fenomen în industria cinematografică și a atras atenția publicului la nivel mondial. Pelicula cu pricina, intitulată „Society of the Snow”, are la bază o poveste reală și a reușit să se claseze în topurile de popularitate.

O dramă reală care a captivat audiența

„Society of the Snow” nu este un film romance obișnuit, ci mai degrabă o dramă profundă ce se bazează pe evenimente tragice ce au avut loc acum mai bine de 50 de ani. Criticii de film susțin că această producție are toate șansele să fie nominalizată și la prestigioasele premii Oscar în 2024, având în vedere povestea captivantă și acțiunea impresionantă.

Prăbușirea unui avion și supraviețuirea în condiții extreme

Acțiunea filmului se desfășoară în jurul tragediei avionului de pe data de 13 octombrie 1972. La bordul aeronavei se aflau 45 de persoane, membrii echipei de rugby a clubului Old Christians din Montevideo și suporterii acestora. Zborul urma să facă legătura între Uruguay și Chile, dar din cauza unei cețe dense, pilotul a luat o decizie fatală și avionul s-a prăbușit în munții Anzi înzăpeziți din America de Sud.

Tragedia a luat viețile a 12 persoane pe loc, iar alți 17 pasageri au decedat în urma rănilor suferite câteva zile mai târziu. Însă, în ciuda acestor circumstanțe cumplite, 16 supraviețuitori au reușit să rămână în viață. Blocați în avion și confruntați cu condiții extreme, aceștia au fost nevoiți să facă tot ce le stătea în putință pentru a supraviețui, inclusiv să se hrănească cu carnea prietenilor lor decedați.

Un film greu de privit, dar cu un deznodământ fericit

„Society of the Snow” este un film care poate fi considerat dificil de privit pentru unii spectatori, dată fiind povestea sa tulburătoare. Cu toate acestea, în final, filmul oferă un deznodământ destul de fericit, cel puțin în ceea ce privește supraviețuitorii tragediei.

Deși filmul a fost lansat pe Netflix încă din anul trecut, el a reușit să ocupe primele locuri în topurile de popularitate și a captivat atenția publicului. Astfel, nu ar fi deloc surprinzător dacă „Society of the Snow” va fi inclus în lista nominalizărilor pentru premiile Oscar din 2024.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul