×

Trucuri pentru a-ți prelungi durata de viață a bateriei telefonului: ce să eviți

Trucuri pentru a-ți prelungi durata de viață a bateriei telefonului: ce să eviți

Bateriile telefonului: Cum să le prelungești durata de viață

Recent, pe un forum Reddit, utilizatorul @AsketRS22 a oferit „sfaturi pentru durata bateriei de la persoane care au avut același smartphone peste 5 ani”. Întrebarea a primit numeroase răspunsuri, iar trucurile folosite par să fie aceleași oferite de experți în ultimii ani.

Utilizatorul a subliniat că unele practici simple pot extinde durata de viață a bateriei telefonului, fără prea mult efort. Printre cele mai importante sfaturi se numără evitarea încărcării telefonului peste 80% noaptea și evitarea încărcării rapide atunci când este posibil.

Evită greșelile care îți pot afecta bateria telefonului

Potrivit lui @AsketRS22, unul dintre cele mai importante aspecte este să nu lași bateria să scadă sub 20-15%, să eviți încărcarea excesivă și să nu folosești telefonul când este conectat la încărcare. De asemenea, este recomandat să nu bagi și să scoți dispozitivele din priză într-un timp foarte scurt.

Specialiștii precum Kewin Charron de la Back Market atrag atenția că lăsarea telefonului la încărcat peste noapte sau epuizarea completă a bateriei pot afecta semnificativ durata de viață a acesteia. Este esențial să menții nivelul de încărcare între 20% și 80% pentru a conserva bateria într-o stare optimă.

Cum să optimizezi durata de viață a bateriei

Pentru utilizatorii de iPhone cu iOS 13 sau versiuni ulterioare, există opțiunea „Optimized Battery Charging” în meniul de setări, care poate reduce presiunea asupra bateriei și îmbunătăți durata de viață. Pe de altă parte, utilizatorii de Android trebuie să caute opțiuni similare pentru a optimiza încărcarea și a prelungi durata de viață a bateriei.

Este esențial să fii atent la modul în care îți încarci telefonul și să eviți practicile care pot afecta negativ bateria. Prin adoptarea unor obiceiuri sănătoase de încărcare, poți asigura o durată de viață mai lungă pentru bateria telefonului tău.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul