×

Tomatele din Olt: Prețuri între 25 și 32 de lei pe kilogram – Ce trebuie să știi despre recoltare și piața de tomate

Tomatele din Olt: Prețuri între 25 și 32 de lei pe kilogram – Ce trebuie să știi despre recoltare și piața de tomate

Producția de tomate din Olt: Ce trebuie să știi despre recoltare și piața de tomate

În județul Olt, producătorii de tomate sunt în plină efervescență, recoltând și comercializând tomate proaspete la prețuri cuprinse între 25 și 32 de lei pe kilogram. Această perioadă marchează debutul recoltării pentru „pionierii” industriei, fermieri cu experiență și tehnologii de ultimă generație.

Investiții în tehnologie și experiență

Acești „adevărați profesioniști” au investit timp și resurse în sisteme de încălzire eficiente și tehnologii inovatoare, care le permit să obțină recolte timpurii și de calitate superioară. Prin eforturi susținute încă din luna decembrie, acești fermieri au reușit să aducă pe piață primele tomate la prețuri mai ridicate, justificate de costurile implicate în procesul de producție.

Proiecții pentru prețuri viitoare

Cu extinderea recoltării și creșterea numărului de producători implicați, se estimează că prețurile tomatelelor vor scădea treptat, ajungând la aproximativ 20 de lei pe kilogram până în luna mai. În prezent, prețurile de la fermă se situează între 25 și 32 de lei pe kilogram, iar producătorii speră ca prețurile să devină mai accesibile odată cu creșterea cantităților disponibile pe piață.

Sprijin pentru producătorii locali

În contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, producătorii de tomate din Olt au beneficiat de sprijin financiar prin programul „Tomata” și se pregătesc să acceseze un nou ajutor de minimis în valoare de 1.500 de euro. Peste 2.300 de solicitări au fost depuse până în prezent, iar fermierii se așteaptă la un sezon prosper, cu o producție mai mare și prețuri competitive pe piață.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul