×

Țigările se scumpesc din nou: vezi cât costă acum brandurile populare.

Țigările se scumpesc din nou: vezi cât costă acum brandurile populare.

Țigările se scumpesc din nou, iar fumătorii vor simți din plin impactul majorărilor de prețuri. British American Tobacco (BAT) a anunțat că începând cu data de 8 aprilie, pachetele de țigarete vor avea o creștere de un leu, afectând brandurile populare precum Lucky Strike, Kent 100 și Rothmans Blue.

Majorare de prețuri în industria tutunului

În urma acestei decizii, fumătorii vor trebui să scoată din buzunar 27,5 lei pentru un pachet de Lucky Strike, Kent 100 sau Rothmans Blue. Aceasta nu este singura majorare de prețuri din ultima perioadă, iar trendul ascendent se resimte și în alte branduri de țigarete de pe piață.

Impactul creșterii accizelor

Motivul din spatele acestor majorări este creșterea accizelor impuse asupra produselor din tutun. Potrivit noilor prevederi ale Codului fiscal, acciza la mia de țigarete a crescut considerabil, de la 625,97 lei în 2023 la 672,92 lei în 2024. Această modificare a dus la o serie de ajustări în prețurile practicate de producătorii și distribuitorii de țigarete.

Impactul asupra consumatorilor

Pentru fumători, aceste majorări înseamnă un cost suplimentar pe care vor trebui să îl suporte lunar. Cu prețurile tot mai ridicate, mulți ar putea fi tentați să își reducă consumul de țigarete sau să caute alternative mai accesibile.

Reacția producătorilor și distribuitorilor

În contextul creșterii accizelor și a costurilor de producție, producătorii și distribuitorii de țigarete sunt nevoiți să ajusteze prețurile pentru a-și menține profitabilitatea. Aceste măsuri pot avea un impact semnificativ asupra pieței și comportamentul consumatorilor în viitorul apropiat.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul