×

Taxele cresc cu peste 10% în București! Ce-i determină pe locuitori să plătească mai mult la stat

Taxele cresc cu peste 10% în București! Ce-i determină pe locuitori să plătească mai mult la stat

Introducere: Locuitorii din București se pregătesc pentru o creștere semnificativă a taxelor și impozitelor în anul 2025. Ce determină această majorare și cum vor fi afectați bucureștenii?

Impactul creșterii taxelor în București

Proiectul de act normativ propune o majorare cu peste 10% a taxelor și impozitelor locale începând cu anul viitor. Această creștere este determinată de ajustarea conform ratei inflației din anul fiscal anterior, conform Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Mecanismul de ajustare anuală

Potrivit proiectului în dezbatere, consiliile locale din București vor fi obligate să indexeze taxele și impozitele până în 30 aprilie a fiecărui an fiscal. Acest mecanism de ajustare anuală va avea un impact direct asupra bugetelor locuitorilor Capitalei.

Beneficiile plăților anticipate

În ciuda creșterii semnificative a obligațiilor financiare, proiectul de act normativ menționează o bonificație de până la 10% pentru cei care plătesc anticipat impozitele și taxele pe clădiri, terenuri și mijloace de transport până pe 31 martie. Această reducere vine ca o mică alinare pentru contribuabilii care se conformează termenelor limită.

Reacția locuitorilor

Cu toate acestea, majorarea taxelor și impozitelor va avea un impact semnificativ asupra buzunarelor bucureștenilor. Cei afectați se pregătesc să facă față unei creșteri substanțiale a cheltuielilor, iar mulți se întreabă cum își vor gestiona bugetele în urma acestei majorări.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul