×

SUA și Marea Britanie lovește din nou în Yemen: Operațiunea comună continuă

SUA și Marea Britanie lovește din nou în Yemen: Operațiunea comună continuă

SUA și Marea Britanie lovește din nou în Yemen: Operațiunea comună continuă

Statele Unite și Marea Britanie au efectuat un nou atac comun în Yemen, pentru a doua oară în această lună. Potrivit unor oficiali americani din domeniul apărării, loviturile au vizat ținte Houthi din Yemen, inclusiv radare.

Implicarea SUA și a Marii Britanii

Acțiunea militară comună a avut loc după o discuție între președintele american Joe Biden și premierul britanic Rishi Sunak. Cei doi lideri au discutat despre atacurile repetate ale rebelilor Houthi din Marea Roșie. Avioane de luptă americane de pe portavionul Eisenhower au fost implicate în aceste lovituri.

Represalii la atacurile Houthi

Atacurile au avut loc ca răspuns la atacurile continue ale grupării Houthi asupra transportului maritim comercial. Militanții Houthi, susținuți de Iran, au lansat peste 30 de atacuri asupra rutelor de transport maritim începând din noiembrie. Deși nu au fost raportate răni grave, aceste atacuri au determinat unele companii de transport maritim să își redirecționeze navele pentru a evita Marea Roșie.

Doctrina militară a Belarusului și armele nucleare tactice ale Rusiei

Într-un interviu acordat jurnaliștilor britanici, șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kirill Budanov, a afirmat că noua doctrină militară a Belarusului va include armele nucleare tactice ale Rusiei ca mijloc de descurajare a potențialilor adversari. Această decizie ridică preocupări în rândul comunității internaționale și adâncește tensiunile în regiune.

Tensiuni în regiunea Yemenului

Conflictul din Yemen continuă să escaladeze, iar implicarea SUA și Marii Britanii în atacurile împotriva grupării Houthi amplifică tensiunile în regiune. Comunitatea internațională urmărește cu atenție evoluțiile din Yemen și încearcă să găsească soluții pentru instaurarea păcii și stabilității în această parte a lumii.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul