×

SUA și Marea Britanie au lansat atacuri asupra a 36 de ținte ale rebelilor Houthi din Yemen: Al treilea val de lovituri în încercarea de a stopa agresiunile grupului Houthi

SUA și Marea Britanie au lansat atacuri asupra a 36 de ținte ale rebelilor Houthi din Yemen: Al treilea val de lovituri în încercarea de a stopa agresiunile grupului Houthi

SUA și Marea Britanie lansează al treilea val de atacuri împotriva rebelilor Houthi din Yemen

SUA și Marea Britanie au lansat al treilea val de atacuri asupra a 36 de ținte ale rebelilor Houthi din Yemen, într-o încercare de a stopa agresiunile grupului. Aceste atacuri au fost efectuate în colaborare cu forțele din Australia, Bahrain, Canada, Danemarca, Olanda și Noua Zeelandă, într-o acțiune colectivă menită să trimită un mesaj clar către Houthi.

Atacurile vizau obiective strategice ale Houthi

Potrivit unei declarații comune, atacurile au avut ca ținte instalații de depozitare a armelor adânc îngropate, sisteme și lansatoare de rachete, sisteme de apărare aeriană și radare. De asemenea, acestea au inclus centre de control al dronelor de coastă, în încercarea de a deteriora capacitățile militare ale rebelilor Houthi.

Răspunsul Houthi și promisiunea de continuare a operațiunilor militare

Mohammed al-Bukhaiti, un oficial cu rang înalt al Consiliului Politic Houthi, a declarat că grupul va continua operațiunile militare până când va fi ridicat asediul asupra Gaza. De asemenea, el a promis că Houthi va răspunde la ultimele lovituri ale SUA și Marii Britanii în Yemen, subliniind determinarea lor de a-și apăra interesele și de a rezista presiunii externe.

Motivul atacurilor și mesajul transmis de SUA și Marea Britanie

Atacurile au fost lansate ca răspuns la atacurile continue ale Houthi asupra navelor comerciale din Marea Roșie. Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că această acțiune colectivă trimite un mesaj clar către Houthi că vor suporta consecințe suplimentare dacă nu încetează atacurile lor ilegale.

O misiune de degradare a capacităților Houthi

Secretarul britanic al apărării, Grant Shapps, a subliniat că noile atacuri nu reprezintă o escaladare, ci fac parte dintr-o misiune existentă de a degrada și mai mult capacitățile rebelilor Houthi. Acesta a reiterat importanța protejării intereselor maritime și internaționale împotriva amenințărilor Houthi.

SUA și Marea Britanie demonstrează astfel angajamentul lor în a stopa agresiunile grupului Houthi și de a reafirma sprijinul față de stabilitatea și securitatea regiunii. În contextul tensiunilor din Orientul Mijlociu, aceste atacuri reprezintă un pas important în încercarea de a restabili pacea în Yemen și de a proteja interesele internaționale.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul