×

Sorana Cîrstea, în căutarea revenirii: Ce s-a întâmplat cu sportiva chiar înainte de verdictul Simonei Halep

Sorana Cîrstea, în căutarea revenirii: Ce s-a întâmplat cu sportiva chiar înainte de verdictul Simonei Halep

Sorana Cîrstea își schimbă antrenorul în căutarea revenirii

Sorana Cîrstea, jucătoarea de tenis din România, se confruntă cu o perioadă dificilă în cariera sa, după un an 2023 promițător. După ce a ajuns în sferturile de finală la US Open, sportiva a început să înregistreze rezultate slabe și a pierdut majoritatea meciurilor jucate. Anul 2024 nu a început nici el favorabil pentru Cîrstea, care a fost eliminată încă din primul tur al turneelor din Australia, inclusiv la Australian Open.

Schimbarea radicală: Sorana Cîrstea își concediază antrenorul

În urma seriei de înfrângeri și a lipsei de rezultate pozitive timp de cinci luni, Sorana Cîrstea a luat o decizie radicală – și-a concediat antrenorul, Thomas Johansson, care o ajutase să ajungă pe locul 25 în clasamentul WTA și pe care îl considera responsabil pentru revitalizarea carierei sale. În locul lui Johansson, Cîrstea l-a adus pe Peter Wessels, un antrenor olandez de 45 de ani, care a colaborat anterior cu marele Roger Federer.

Rezultatele încep să apară

Schimbarea antrenorului a început să-și arate efectele pozitive pentru Sorana Cîrstea. La turneul de la Abu Dhabi WTA 500, sportiva din Târgoviște a reușit să câștige un meci, punând astfel capăt unei serii de înfrângeri. Această victorie a reprezentat un pas important în căutarea sa de revenire și a readus încrederea în abilitățile sale.

Mutarea în Emiratele Arabe: o decizie strategică?

Un aspect interesant al carierei lui Sorana Cîrstea este mutarea sa în Emiratele Arabe Unite. Sportiva a recunoscut că locuiește în Dubai și că a ales această țară ca reședință, într-o încercare, probabil, de a evita taxele impuse pe veniturile jucătorilor de tenis în alte țări. În timp ce în România premiile câștigate de jucători sunt impozitate cu 10%, în Emiratele Arabe Unite nu există impozit pe venitul jucătorilor de tenis.

Influența taxelor asupra carierei jucătorilor de tenis

Alegerea unei țări ca reședință poate avea un impact semnificativ asupra carierei unui jucător de tenis. De exemplu, în Spania impozitele pe veniturile jucătorilor de tenis depășesc 50%, ceea ce poate influența decizia unor jucători de a rămâne sau a se muta în această țară. Rafael Nadal a ales să rămână rezident în Spania, în timp ce Novak Djokovic a ales un paradis fiscal, Monte Carlo.

Viitorul lui Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea speră că schimbarea antrenorului și victoria din turneul de la Abu Dhabi vor fi începutul unei reveniri spectaculoase în circuitul de tenis. Următorul său meci va fi împotriva Mariei Sakari, iar fanii sportivei din România sunt cu siguranță nerăbdători să vadă ce va aduce viitorul pentru ea. Cu un nou antrenor la bord și o nouă motivație, Sorana Cîrstea este hotărâtă să-și recâștige locul în elita tenisului feminin.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul