×

Simularea Evaluării Naționale: Elevii de clasa a VIII-a susțin prima probă

Simularea Evaluării Naționale: Elevii de clasa a VIII-a susțin prima probă

Simularea Evaluării Naționale: Elevii de clasa a VIII-a susțin prima probă

Astăzi, elevii din clasele a VIII-a din întreaga țară își testează cunoștințele la prima probă a simulării Evaluării Naționale. Această simulare are ca scop pregătirea elevilor pentru examenul final, care va avea loc în vara acestui an.

Proba de Limba și literatura română

Prima probă a simulării este cea de Limba și literatura română, iar elevii vor avea două ore la dispoziție pentru a rezolva subiectele. Ministerul Educației a precizat că lucrările vor fi corectate digital, fără a influența tipurile de subiecte, baremul sau timpul de lucru al elevilor.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a explicat că singura diferență pentru elevi este că lucrarea nu va mai fi secretizată de ei sau de profesorii asistenți prin lipirea etichetelor, ci va fi secretizată automat în momentul în care este scanată, în prezența elevilor. Această măsură are ca scop asigurarea transparenței și evitarea oricăror suspiciuni de fraudă.

Programul simulării

Săptămâna aceasta, elevii vor susține și celelalte două probe ale simulării, respectiv Matematica și Limba maternă. Probele vor începe la ora 9:00, iar elevii vor avea acces în săli până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, începând de la distribuirea subiectelor.

Analizarea rezultatelor

Rezultatele obținute la simulare vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții și la nivelul consiliului profesoral. Scopul acestor analize este adoptarea unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenelor din vara acestui an.

Este important de menționat că rezultatele obținute la simulare nu se vor trecere în catalog, însă, în situații excepționale, acestea pot fi consemnate în baza unei cereri scrise depuse de cei interesați, conform precizărilor Ministerului Educației.

Ministerul Educației încurajează elevii să abordeze simularea cu încredere și putere de concentrare, urându-le succes la acest prim test important în pregătirea pentru Evaluarea Națională.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul