×

Senatorul Pîrvulescu scapă de datoriile la stat cu ajutorul unui bulgar misterios

Senatorul Pîrvulescu scapă de datoriile la stat cu ajutorul unui bulgar misterios

Senatorul Pîrvulescu scapă de datoriile la stat cu ajutorul unui bulgar misterios

Senatorul Pîrvulescu a reușit să scape de datoriile sale la stat printr-o manevră dubioasă, implicând un bulgar misterios. Situația este una dintre multele cazuri de evaziune fiscală care afectează bugetul statului și care atrag atenția asupra necesității de a combate acest fenomen.

Un contract public dubios

Procurorii DNA investighează un contract public câștigat de firma parlamentarului PNL, condusă de senatorul Pîrvulescu. Acest contract a presupus încasarea de bani publici, dar proiectul a fost abandonat fără a fi finalizat. Această situație a generat un prejudiciu pentru stat, iar acum autoritățile încearcă să recupereze o parte din paguba pasată bulgarului, care este de negăsit.

EUROFRAUDA ROMÂNO-BULGARĂ

Investigația transfrontalieră realizată de Context.ro alături de jurnaliștii bulgari de la BIRD.bg dezvăluie un sistem de fraude în care consultanți bulgari și oameni de afaceri români fură sute de milioane de euro prin diverse scheme. Beneficiarii acestor fraude sunt dezvăluiți în cadrul investigației.

Bulgarul misterios

Reporterii Context.ro au încercat să-l găsească pe bulgarul misterios la adresa menționată în documentele din România, dar au constatat că aceasta este o comună situată la 15 minute de kilometrul zero al capitalei bulgare. Vecinii intervievați afirmă că nu îl cunosc și că adresa menționată în documente ar fi locuită de o angajată a poliției. Bulgarul în cauză, Yordan Angelov, a preluat firma senatorului Pîrvulescu și soției sale, iar aceasta a obținut contracte din bani publici pe care nu le-a finalizat, ceea ce a dus la intrarea în faliment a companiei.

Investigații și faliment

Investigațiile au scos la iveală mai multe cazuri similare în care firma senatorului Pîrvulescu a obținut contracte publice, dar nu le-a dus la bun sfârșit. Acest lucru a generat datorii către stat, iar în final, firma a intrat în faliment. Lichidatorul judiciar desemnat în caz nu a reușit să dea de urma bulgarului misterios, iar statul încearcă acum să recupereze paguba.

Un bulgar fără urme

Bulgarul Yordan Angelov nu deține nicio proprietate în Bulgaria și nu a putut fi găsit de reporterii Context.ro. Cercetările au dezvăluit că acesta a fost implicat în alte companii bulgărești care au acumulat datorii mari la Agenția Națională de Administrare Fiscală din Bulgaria. Totodată, unul dintre foștii patroni ai unei companii controlate de Angelov este asociat cu oligarhul Valentin Zlatev, apropiat al fostului premier Boyko Borisov.

Situația senatorului Pîrvulescu și a datoriilor sale la stat atrage atenția asupra necesității de a combate evaziunea fiscală și de a proteja bugetul statului. Să sperăm că autoritățile vor găsi o soluție pentru recuperarea prejudiciului și vor aduce în fața justiției pe cei implicați în această afacere dubioasă.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul