×

Se schimbă din nou vârsta de pensionare! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a ieși mai devreme la pensie, începând cu 2025.

Se schimbă din nou vârsta de pensionare! Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a ieși mai devreme la pensie, începând cu 2025.

Atenție pensionari! Se schimbă din nou regulile pentru pensionare, iar viitorii pensionari trebuie să fie la curent cu modificările care vor intra în vigoare începând cu anul 2025.

Cine iese mai devreme la pensie?

Conform noii legi a pensiilor, există anumite condiții care permit unora să iasă la pensie mai devreme decât vârsta standard de 65 de ani. Printre beneficiari se numără femeile care au născut și crescut copii până la vârsta de 16 ani.

Reducerea vârstei de pensionare pentru femei

Femeile care au avut copii beneficiază de o reducere a vârstei standard de pensionare în funcție de numărul de copii crescuți. Astfel, acestea pot ieși la pensie cu 6 luni mai devreme pentru primul copil, un an pentru doi copii, iar reducerea poate ajunge până la 3 ani și 6 luni pentru 7 copii.

Alte condiții pentru ieșirea anticipată la pensie

Pe lângă criteriul referitor la copii, există și alte condiții care permit persoanelor care au depășit stagiul complet de cotizare contributiv să solicite pensia pentru limită de vârstă cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare.

Important de reținut

Este esențial de menționat că reducerea vârstei standard de pensionare nu poate fi cumulată cu alte tipuri de reduceri reglementate de legea pensiilor sau alte acte normative.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul