×

Se dau bani în plus pentru pensionari! Ce se va adăuga la vechimea în muncă pentru milioane de beneficiari

Se dau bani în plus pentru pensionari! Ce se va adăuga la vechimea în muncă pentru milioane de beneficiari

Se pare că pensionarii din România au parte de o veste bună în ceea ce privește veniturile lor viitoare. Schimbările iminente în sistemul de pensii promit să aducă beneficii semnificative pentru milioane de persoane care se află în această categorie. Iată cum ar putea fi influențate pensiile în urma noilor reglementări:

Înmulțirea punctului de referință cu numărul total de puncte realizate

Conform noilor norme stabilite de Casa de Pensii, pensia va fi calculată prin înmulțirea punctului de referință cu numărul total de puncte realizate de salariat pe parcursul carierei sale. Aceste puncte includ cotele de contribuții plătite către bugetul de asigurări sociale, precum și sporurile și orele suplimentare lucrate de-a lungul anilor.

Adăugarea sporurilor și a premiilor la calculul pensiilor

O altă modificare importantă este includerea sporurilor și a premiilor acordate sporadic de-a lungul activității în calculul pensiilor. Această schimbare vine în sprijinul pensionarilor, eliminând diferențele existente între sumele pe care aceștia le primesc lunar.

Puncte în plus pentru stagiul de cotizare depășit

Noile reguli prevăd acordarea de puncte suplimentare pentru persoanele care depășesc stagiul de cotizare de 25 de ani. Aceste puncte extra sunt menite să recompenseze munca și contribuția pe termen lung la sistemul de asigurări sociale, oferind astfel un stimulent pentru cei care au activat mai mult timp în câmpul muncii.

Impactul estimat asupra veniturilor pensionarilor

Calculul efectuat sugerează că aceste modificări ar putea duce la o creștere semnificativă a pensiilor pentru mulți pensionari. De exemplu, un pensionar cu o pensie actuală de 2.569 de lei ar putea primi în jur de 3.800 de lei începând cu luna septembrie, odată cu implementarea noilor reglementări. Această majorare ar aduce un suflu nou pentru beneficiarii sistemului de pensii din România, oferindu-le o perspectivă mai optimistă asupra viitorului lor financiar.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul