×

Schimbări importante pentru roviniete: Ce se întâmplă din 11 martie!

Schimbări importante pentru roviniete: Ce se întâmplă din 11 martie!

Se apropie o schimbare importantă pentru șoferii din România în ceea ce privește rovinietele. CNAIR a anunțat că, începând cu data de 11 martie, emiterea acestora va fi suspendată temporar pentru a actualiza informațiile în Sistemul Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare și Control al Rovinietei (SIEGMCR).

Suspendarea temporară a emiterii rovinietelor

Decizia de a suspenda emiterea rovinietelor vine ca urmare a intrării în vigoare a prevederilor unei noi Ordonanțe care aduce modificări și completări privind tarifele de utilizare și trecere pe rețeaua de drumuri naționale din România.

Actualizarea informațiilor în SIEGMCR

Pentru a se conforma noilor reglementări legale, CNAIR a anunțat că suspendarea emiterii rovinietelor va dura aproximativ 3 ore, începând cu miezul nopții de pe 11 martie. Această oprire temporară este esențială pentru a asigura corespunderea informațiilor din sistem cu modificările legislative.

Serviciul de mesaje scurte (SMS) suspendat temporar

În plus, între 11 și 21 martie 2024, emiterea rovinietelor prin SMS va fi suspendată din cauza modificărilor ce trebuie să fie implementate la nivelul fluxului de emitere de către dezvoltatorul aplicației.

Achitarea în avans a rovinietei

Pentru a evita eventuale sancțiuni contravenționale, utilizatorii rețelei de drumuri naționale sunt îndemnați să achite în avans rovinieta cu valabilitate pentru data de 11 martie 2024.

Este important ca șoferii să fie conștienți de aceste modificări temporare și să își asigure că au rovinietele valabile pentru a evita eventuale inconveniente.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul