×

Scandalul remunerațiilor uriașe ale șefilor de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF)

Scandalul remunerațiilor uriașe ale șefilor de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF)

Scandalul remunerațiilor uriașe ale șefilor de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF)

Guvernanții caută surse de finanțare pentru majorările iminente de pensii și salarii, în timp ce unii șefi de la stat primesc prime de zeci de mii de euro. Conducătorii din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) au beneficiat de prime substanțiale, ridicând întrebări cu privire la echitatea și utilitatea acestor recompense în condițiile economice actuale.

Șefii ASF primesc remunerații exorbitante

Potrivit informațiilor furnizate de libertatea.ro, șefii din ASF au primit remunerații sub formă de bonusuri și prime care, adunate, depășesc suma de 720.000 de lei în anul 2023. Un exemplu este președintele ASF, Nicu Marcu, care a primit un bonus de 122.262 lei, alături de 12.000 de euro (salariu și indemnizație). Aceasta reprezintă doar o mică parte din totalul compensațiilor primite de conducerea ASF.

Restul conducerii ASF nu a fost uitată

Prim-vicepreședintele ASF, Doina Dascălu, nu s-a aflat în umbra șefului său, beneficiind de un bonus de 113.114 lei. Vicepreședinții Cristian Roșu, Daniel Armeanu și Gabriel Grădinescu au împărțit între ei bonusuri în valoare totală de 103.965 lei în același an. Alți trei membri neexecutivi au primit bonusuri în valoare de 57.665 lei.

Compensațiile argumentate de conducerea ASF

Conducerea ASF a argumentat aceste compensații prin modificările aduse Contractului Colectiv de Muncă în decembrie 2023, oferind membrilor Consiliului ASF o sumă fixă de 2.925 lei.

Reacția ministrului de Finanțe

Reacția ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, a fost una fermă în fața acestei situații. „Față de ministrul Finanțelor, care are 12.000 de lei pe lună, și absolut nimic altceva, n-am niciun bonus, și muncesc câte 12, 14 ore pe zi, deci faceți comparația și vedeți că nu sună deloc bine. Aceste cifre, sigur că fiecare își evaluează munca și crede că poate fi recompensat la un nivel mult mai bun, sau mult mai mare, dar comparativ cu ceea ce înseamnă remunerația unui ministru, cifrele vorbesc de la sine”, a declarat ministrul Boloș.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul