×

Scandal la OMV Petrom! Ce se ascunde în spatele proiectului Neptun Deep?

Scandal la OMV Petrom! Ce se ascunde în spatele proiectului Neptun Deep?

Un scandal de proporții a izbucnit în jurul proiectului Neptun Deep al companiei OMV Petrom, cu consecințe grave atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru consumatorii de carburanți. Iată ce s-a aflat recent:

Problemele ascunse ale proiectului Neptun Deep

Un studiu elaborat de ERCST și lansat de Greenpeace România și Bankwatch România a dezvăluit impactul climatic al proiectului de extragere a gazelor din Marea Neagră, din perimetrul Neptun Deep. Conform acestor date, proiectul ar putea genera 209 milioane de tone de CO2 echivalent, cu o medie de 10,4 milioane de tone pe an.

Riscuri majore pentru mediul înconjurător

Această cantitate de CO2 reprezintă o cifră alarmantă, depășind emisiile de gaze cu efect de seră produse în prezent de industria cărbunelui. Mai mult, OMV Petrom și Romgaz ar deveni indirect cei mai mari poluatori din România.

Reacția oficială a companiilor implicate

În urma acestor acuzații, OMV Petrom și Romgaz au negat ferm acuzațiile și au susținut că proiectul va avea o „amprentă de carbon negativă”. Cu toate acestea, criticii contestă afirmațiile companiilor, acuzând manipularea datelor pentru a prezenta proiectul într-o lumină favorabilă.

Concluzii și impactul asupra consumatorilor

În contextul acestor dezvăluiri, consumatorii care alimentează la benzinăriile OMV Petrom ar trebui să fie conștienți de impactul negativ pe care îl poate avea asupra mediului alegerea lor. Este esențial ca transparența și responsabilitatea să prevaleze în gestionarea proiectelor de asemenea amploare, pentru a proteja mediul și a asigura un viitor sustenabil pentru toți.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul