×

Scandal diplomatic în Arabia Saudită: Finala Supercupei Turciei amânată din motive politice

Scandal diplomatic în Arabia Saudită: Finala Supercupei Turciei amânată din motive politice

Scandal diplomatic în Arabia Saudită: Finala Supercupei Turciei amânată din motive politice

Într-un eveniment neașteptat, finala Supercupei Turciei dintre Galatasaray și Fenerbahce a fost amânată din motive politice în Arabia Saudită. Cele două echipe ar fi trebuit să se întâlnească vineri seară la Riad pentru un meci așteptat cu mare interes de fani, dar partida nu s-a mai jucat din cauza unor neînțelegeri cu guvernul saudit.

Conform informațiilor furnizate de agențiile internaționale de presă, conducătorii Federației Turce de Fotbal și guvernul Arabiei Saudite au avut divergențe în privința unor cereri politice făcute de cele două echipe. Înaintea partidei, Galatasaray și Fenerbahce au solicitat ca imnul național turc să fie intonat și un banner cu citatul „Pace în țară și în lume” al fondatorului Republicii Turce, Mustafa Kemal Ataturk, să fie afișat în tribunele arenei.

Mai mult decât atât, atât jucătorii cât și suporterii celor două echipe purtau tricouri de antrenament cu chipul lui Ataturk, considerat „părintele Turciei moderne”. Autoritățile saudite au respins categoric aceste cereri și nu au fost dispuse să negocieze în niciun fel. Festivitatea ar fi trebuit să includă și un moment de reculegere în memoria soldaților turci căzuți la datorie, ceea ce a stârnit și mai multă tensiune între cele două părți.

În urma refuzului autorităților saudite, atât jucătorii lui Galatasaray cât și cei ai lui Fenerbahce au hotărât să nu plece de la hotel spre stadionul din Riad, ci să se întoarcă în țară. Federația Turcă de Fotbal va anunța în curând reprogramarea Supercupei, la o altă dată și pe o altă arenă.

Această amânare a finalei Supercupei Turciei din motive politice reprezintă un nou episod în tensiunile diplomatice dintre Turcia și Arabia Saudită. În ultimii ani, cele două țări au avut divergențe pe mai multe probleme, iar acest eveniment sportiv a devenit un nou teren de confruntare între ele.

Fanii celor două echipe sunt dezamăgiți de situația creată și își manifestă nemulțumirea față de conducătorii federației, care nu au reușit să ajungă la un acord cu saudiții. Cu toate acestea, speră că finala Supercupei Turciei va fi reprogramată în curând și vor putea să-și susțină echipele favorite într-un meci pasionant și fair-play.

Stay tuned pentru mai multe informații despre noua dată și locație a finalei Supercupei Turciei!

Partajează acest conținut:

Publică comentariul