×

Roboți AI destinați muncii fizice primesc investiții de la OpenAI și Microsoft

Roboți AI destinați muncii fizice primesc investiții de la OpenAI și Microsoft

Microsoft și OpenAI investesc în roboții AI destinați muncii fizice

Microsoft și OpenAI, două dintre cele mai mari companii în domeniul tehnologiei, au anunțat că vor investi în dezvoltarea de roboți AI destinați muncilor fizice. Această investiție va fi făcută în startup-ul de robotică umanoidă Figure AI, fondat de Brett Adcock în 2022 în California.

Creșterea automatizării pentru o forță de muncă mai productivă

Odată cu creșterea populației îmbătrânite și cu lipsa forței de muncă, companiile se confruntă cu dificultăți în extinderea echipei lor. De aceea, automatizarea devine o soluție tot mai necesară pentru a crește productivitatea și a acoperi locurile de muncă nesigure sau nedorite. În prezent, există peste 10 milioane de astfel de locuri de muncă doar în SUA.

Roboți umanoizi bipedi pentru munci repetitive și nesigure

Figure AI dezvoltă roboți umanoizi bipedi care pot funcționa în aceleași munci pe care le pot face oamenii. Acești roboți ar putea fi utilizați în depozite și fabrici pentru a efectua activități repetitive și nesigure, care altfel ar fi trebuit realizate de către muncitori. Designul umanoid al acestor roboți le permite să se plimbe și să interacționeze cu mediul înconjurător într-un mod similar cu al oamenilor.

Investiții semnificative pentru dezvoltarea roboților AI

Microsoft este dispusă să investească 95 milioane de dolari în acest start-up, în timp ce OpenAI va aloca 5 milioane de dolari. Această finanțare va ajuta Figure AI să își continue cercetările și să dezvolte tehnologia necesară pentru crearea roboților AI destinați muncii fizice.

Investiția în dezvoltarea roboților AI pentru munci fizice reprezintă un pas important în direcția creșterii automatizării și a îmbunătățirii productivității. Cu ajutorul acestor roboți, companiile vor putea să depășească dificultățile generate de lipsa forței de muncă și să asigure un mediu de lucru mai eficient și sigur.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul