×

Regizorul Andrei Chiriac anunță reluarea filmărilor pentru serialul TV „Egregora: Comoara pierdută”

Regizorul Andrei Chiriac anunță reluarea filmărilor pentru serialul TV „Egregora: Comoara pierdută”

Regizorul Andrei Chiriac anunță reluarea filmărilor pentru serialul TV „Egregora: Comoara pierdută”

Serialul TV „Egregora: Comoara pierdută” este un proiect plin de pasiune și mister ce promite să redeschidă portalul către istoria și legendele fascinante ale României. Premiera serialului a avut loc în toamna anului 2022 și a fost un real succes. De curând, regizorul Andrei Chiriac a anunțat reluarea filmărilor în primăvara acestui an, potrivit businesscover.ro.

Un proiect ce explorează tainele istoriei și spiritualității României

De la o simplă idee destinată copiilor în 2007, până la un proiect de amploare ce explorează tainele istoriei și spiritualității, serialul TV „Egregora” s-a metamorfozat într-o ecranizare ce vrea să aducă la lumină conexiunile dintre diversele civilizații, inclusiv cea dacică. Inspirat de scuturile descoperite la Cetatea Piatra Roșie din Hunedoara, Andrei Chiriac sugerează existența unui Ordin al Dragonilor, conturat subtil în povestea serialului.

O odisee cinematografică ce explorează istoria României

„Egregora” a evoluat într-o veritabilă odisee cinematografică în 2009, fiind un film de epocă plin de fantezie. Serialul aduce în prim-plan o perspectivă inedită asupra istoriei României, începând cu epoca lui Vlad Țepeș și explorând evenimente și personaje notorii din trecutul țării noastre și nu numai. Regizorul Andrei Chiriac declară că mereu a crezut în importanța de a pune în valoare bogăția culturală autohtonă și de a oferi publicului român o alternativă inspirată din legende și mituri locale.

O călătorie spectaculoasă în căutarea comorii pierdute

Prin intermediul a nouă orfani, povestea se desfășoară ca o călătorie spectaculoasă, cu scopul de a descoperi comoara pierdută a regelui Decebal și secretele moștenite de la civilizația dacică, preluate din întelepciunea pierdută a Atlantidei și Agartthei. Regizorul Andrei Chiriac descrie „Egregora” ca „o metaforă pentru călătoria sufletului și o poveste despre dragoste frățească, transformare și auto-descoperire”.

O creație cinematografică plină de mister și învățături ascunse

„În serial surprindem într-adevăr această călătorie înspre găsirea comorii pierdute, o comoară materială, cea negăsită de romani acum 2000 de ani, dar și una spirituală, care ascunde un secret ce ar putea schimba percepția asupra lumii. Filmul ascunde, de fapt, teorii și direcții iluminatoare prin care încerc să ofer privitorului, în cele din urmă, cheia spre adevărata comoară. Egregorul, deși am ales ca titlul să fie puțin romanțat, este un concept, o învățătură și un dar pe care doresc să-l cercetez și conturez în această creație cinematografică”, spune regizorul Andrei Chiriac.

Sursa: Newsone.ro

Partajează acest conținut:

Publică comentariul