×

RCA: Protestul transportatorilor aduce schimbări – cine beneficiază de tarife mai mici

RCA: Protestul transportatorilor aduce schimbări – cine beneficiază de tarife mai mici

Protestul transportatorilor aduce schimbări – cine beneficiază de tarife mai mici

Protestul transportatorilor care au perturbat traficul la intrarea în Capitală cu scopul de a determina autoritățile să ia în considerare măsuri pentru reducerea tarifelor RCA pentru anumite categorii de vehicule ar putea avea ecou pozitiv în cele din urmă. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) propune o serie de modificări menite să aducă beneficii transportatorilor, cu speranța că acestea vor determina încheierea protestului și îmbunătățirea situației financiare a acestora.

Bonus-malus ajustat

Autoritățile analizează posibilitatea revizuirii sistemului bonus-malus, cu scopul de a reflecta mai fidel profilul și comportamentul asiguratului. Această măsură are la bază responsabilizarea conducătorilor auto și ajustarea tarifelor în funcție de istoricul lor de conducere.

Asigurare sezonieră

O altă propunere este introducerea unei „asigurări sezoniere”, care permite transportatorilor și fermierilor să suspende temporar contractul RCA. Perioada de suspendare va fi adăugată la valabilitatea asigurării, oferind o flexibilitate sporită în funcție de activitatea sezonieră.

Plata în rate a primei RCA

Autoritățile iau în considerare permisiunea de a plăti prima RCA în rate, indiferent de nivelul acesteia, pentru a facilita achitarea pentru șoferi.

Revizuirea tarifelor pentru contractele pe termen scurt

Se propune introducerea unor măsuri care să urmărească istoricul șoferului, inclusiv monitorizarea electronică a valabilității RCA prin camerele de supraveghere în trafic. De asemenea, se propune un certificat de daunalitate similar cu sistemul bancar, oferind angajatorilor acces la istoricul de incidente auto ale unui șofer, cu acordul acestuia și respectarea legislației privind GDPR.

Recompensarea conducerii responsabile

În cazul șoferilor cu conduită bună în trafic, demonstrată prin dispozitive telematice, se propune reducerea primei de asigurare, încurajând astfel respectarea normelor legale și a regulilor de circulație.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul