×

Raiffeisen Bank, OBLIGATĂ să restituie sume imense clienților din cauza erorilor la dobânzi!

Raiffeisen Bank, OBLIGATĂ să restituie sume imense clienților din cauza erorilor la dobânzi!

Se pare că Raiffeisen Bank se află într-o situație destul de delicată, cu obligația de a restitui sume imense clienților săi din cauza unor erori la dobânzi. Problemele bancare au ieșit la iveală în urma unei investigații realizate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), care a descoperit că banca a calculat greșit dobânzile unor credite acordate în perioada 2006-2009.

Eroarea la dobânzi

ANPC a constatat că Raiffeisen Bank a calculat incorect dobânzile la peste 9.000 de credite acordate în acea perioadă. Drept urmare, banca se vede acum nevoită să restituie peste 19 milioane de euro către consumatorii afectați de aceste erori.

Mobilizare și restituire

În urma deciziei ANPC și a sentinței definitive a Înaltei Curți de Casație și Justiție, Raiffeisen Bank a fost obligată să restituie sumele încasate în plus de la clienți. Până în prezent, banca a reușit să achite aproximativ 92% din totalul sumelor aferente, însă mai rămâne o diferență de 8% neacoperită.

Problema restanțelor

Raiffeisen Bank a explicat că diferența de 8% se datorează faptului că există contracte de credit pentru care titularii nu s-au prezentat la bancă pentru a-și revendica sumele restituite conform deciziei ANPC. Este important ca toți cei afectați să se prezinte la unitățile băncii pentru a-și primi banii cuveniți.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul