×

Programul Rabla Clasic și Rabla Plus, Lansate cu Buget Record de Ministerul Mediului

Programul Rabla Clasic și Rabla Plus, Lansate cu Buget Record de Ministerul Mediului

Ministrul Mediului a lansat astăzi programele Rabla Clasic și Rabla Plus, cu un buget record alocat de Ministerul Mediului.

Detalii despre Programele Rabla Clasic și Rabla Plus

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus au fost lansate cu un buget impresionant alocat de Ministerul Mediului, pentru a încuraja achiziționarea de autovehicule prietenoase cu mediul. Aceste programe sunt menite să reducă emisiile nocive și să promoveze o atitudine mai verde față de mediu.

Suma alocată pentru fiecare program

Conform comunicatului de presă emis de Ministerul Mediului, bugetul alocat pentru Programul Rabla Clasic 2024 este de 300 de milioane de lei, în timp ce pentru Programul Rabla Plus s-a alocat un buget record de 1 miliard de lei.

Desfășurarea programelor în etape

Programele se vor desfășura în mai multe etape, fiecare având sume alocate specifice. De exemplu, sesiunea pentru persoane juridice în cadrul Programului Rabla Clasic este de 60 de milioane de lei, iar pentru persoane fizice este de 180 de milioane de lei.

Beneficii și ecobonusuri

Participanții la programele Rabla Clasic și Rabla Plus pot beneficia de diverse beneficii și ecobonusuri. De exemplu, prima de casare pentru autovehiculul nou se menține la 7.000 lei, sau 10.000 lei în cazul predării a două autovehicule uzate. De asemenea, se pot obține ecobonusuri de până la 3.000 lei în funcție de tipul de autovehicul achiziționat.

Concluzie

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus reprezintă o inițiativă importantă pentru promovarea unui mediu mai curat și pentru încurajarea utilizării autovehiculelor prietenoase cu mediul. Bugetul record alocat acestor programe demonstrează angajamentul Ministerului Mediului în susținerea unei societăți mai sustenabile.

Partajează acest conținut:

Publică comentariul