×

Programul de stimulente pentru tinerii care vor să muncească: Banii Guvernului pentru angajare și relocare

Programul de stimulente pentru tinerii care vor să muncească: Banii Guvernului pentru angajare și relocare

Ministerul Muncii vine în sprijinul tinerilor absolvenți cu un program generos de stimulente financiare pentru a-i încuraja să se angajeze și să fie deschiși la relocare.

Primele de activare și inserție pentru tinerii șomeri

Guvernul oferă o primă de activare în valoare de 1.000 de lei, neimpozitabilă, pentru tinerii șomeri care se angajează pe o perioadă de minimum 3 luni. Prima este acordată în două tranșe: la angajare și după cele trei luni de muncă. De asemenea, tinerii care își găsesc un loc de muncă în 60 de zile de la absolvire primesc o primă de inserție de trei ori Indicatorul Social de Referință, adică 1.794 de lei, tot în două tranșe.

Stimulente pentru cei dispuși să lucreze la distanță

Pentru cei care sunt gata să facă naveta pentru a munci la peste 15 km distanță de locuința lor, statul oferă 55 de lei pe zi de muncă suplimentară. Prima de instalare ajunge la 12.500 de lei pentru cei care acceptă să se mute în altă localitate la peste 50 km distanță de casă.

Servicii de consiliere și formare profesională

Ministerul Muncii nu se oprește doar la stimulente financiare, ci oferă și servicii de consiliere profesională, formare și evaluare a competențelor profesionale pentru tineri. Scopul este de a reduce rata șomajului în rândul tinerilor, care în ultima lună a lui 2023 a fost de 21,1% în România, comparativ cu media de 14,7% din Uniunea Europeană.

Sursa: Ministerul Muncii

Partajează acest conținut:

Publică comentariul